Det blir kraftigt höjda hyror med M, KD och SD,s budget som röstades fram i riksdagen

Det blir kraftigt höjda hyror i nyproducerade hyreslägenheter i år på grund av att Moderaterna, Kristdemokraterna och Kristdemokraternas budget gäller för i år. Det är det nödvändiga investeringsstödet som de tog bort. Det är dags att ställa dessa partier till ansvar för att det inte byggs tillräckligt med bostäder. Moderaterna i Umeå med Anders Ågren i spetsen har genom åren ropat sagt att bygg mer bostäder. Sedan genomför moderaterna med stöd av Sverigedemokraterna en politik som gör att det kommer troligen att byggas färre bostäder då hyrorna kommer att öka med 20%. En trea som skulle ha kostat 8000 i månaden kommer att kosta 2000 kronor till. Den politiken kommer säkert att ligga kvar även 2023 om det blir en högerregering. Det här innebär att moderata politiken med stöd av Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna kommer att vara ett hot mot Umeås fortsatta tillväxt.

Det kan även vara en mycket stort hot mot Nordhvolts möjligheter att klara rekryteringen till sin Batterifabriken i Skellefteå då hyrorna på de nyproducerade lägenheterna blir betydligt högre utan investeringsbidrag. VK har i dagens tidning visat på hur hårt det slår mot nyproduktionen av hyresrätter. Det här visar klart och tydligt att det kommer att slå hårt mot byggandet av hyresrätter i framtiden om de får styra. Det driver samtidigt på inflationen om det blir ca 20% dyrare att bo i nyproducerade hyreslägenheter. Moderat bostadspolitik som stöds av Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna är ett hot mot nyproduktionen av hyresrätter och därmed ett hot mot tillväxten.

2 kommentarer

  1. Svenne

    När detta används ser man en betydligt större vinst för byggbolagen, så mycket av dessa stöd tenderar att gå direkt i byggföretagens börs. Tittar jag och räknar på en renovering av mitt badrum och räknar på mtrl så blev detta alldeles orimligt, och jag inser ju att företaget lagt kostnader på arbetet som egentligen skulle vara mtrl. Så här var det tydligen skattebetalarna som betalade en stor del av mitt mtrl. Så över allt där bidrag eller stöd betalas missbrukas det. Tycker inte det är ok att staten ska sponsra byggnationer . För ägarna till fastigheterna kommer ändå att ta ut så mycket de kan för hyran.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Du har fel när det gäller investeringsstöd och här litar jag på de allmännyttiga bolagen som vet vad de talar om. Det är främst de som bygger hyresrätter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.