Hur är det möjligt att en kvinna far till Syrien med sina fem barn och är anhållen misstänkt för grova brott

Så här börjar en artikel i SvT igår. En kvinna från Västsverige som återvänt till Sverige från IS åtalas för grov krigsförbrytelse och grovt folkrättsbrott i Syrien. Kvinnan ska bland annat ha använt sin son som barnsoldat, enligt åklagaren. Slut citat
Den här kvinna åkte 2013 till Syrien för att gå med i IS och kom tillbaka till Sverige 2020. Kvinnan hade med sig 5 barn när stack från Sverige men två av barnen hade dött i Syrien. Hennes bakgrund i övrigt har man inte skrivit något om.

Hur kan en kvinna som har familj med fem barn kunna åka till Syrien för att kriga för IS och kalifatet. Det är fullständigt obegripligt hur man kan tänka så som kvinnan har gjort. Intressant vem som fått in henne på den vägen för den som gjort det har gjort en anstiftan till grov brottslighet. Brotten som hon misstänks för anklagats för har skett i början av hennes vistelse där nere. Hon har enligt åtalet sett till att en av sönerna blivit IS soldat och utbildats till en sådan. Det låter märkligt att ingen sett vad kvinnan sysslat med och försökt få henne in på andra tankar. Jag förstår inte hur fanatismen kan omvandla en person helt. Kvinnan hon har hela tiden nekat men har suttit anhållen sedan september.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.