I går var det ett år sedan Donald Trump försökte med en statskupp

I går var det ett år sedan Kapitolium stormades. Fäder var mer eller mindre på grund av angående presidenten Donald Trump som folk gjorde detta. Han inbillade folk att valet var ett diskvalificerad trots att omräkningar visade att så var det inte. Han uppmanade till och med flera Guvernörer att fixa resultatet genom att ta bort röster. Som sagt i går var det minnesdagen av detta men många republikaner deltog inte i detta. De är rädda för att straffas av Trump. Det finns de som är rädda för att det som hände var inledningen på ett inbördeskrig.

Så här har gårdagen beskrivits av Omni
USA:s president Joe Biden kritiserade som väntat sin företrädare Donald Trump när han talade i Kapitolium för att uppmärksamma årsdagen för stormningen av kongressbyggnaden.
Biden sa att Trump ”försökte förhindra ett fredligt maktskifte” och påpekade att landet aldrig tidigare haft en president som försökt göra det.
– Här är sanningen: Den tidigare presidenten har skapat och spridit en mängd lögner om valet 2020.
– Hans sårade ego betyder mer för honom än vår demokrati.
Biden var också kritisk till hur Trump agerade under händelserna för ett år sedan. Han sa att den tidigare presidenten både uppmuntrat till en attack och sedan suttit i Ovala rummet och under flera timmar följt händelserna på tv utan att agera.

Få republikanska kongressledamöter fanns på plats vid Kapitolium på årsdagen av stormningen. Det rapporterar flera medier. Mitch McConnell, minoritetsledare i senaten, anklagade demokraterna för att dra nytta av händelsen medan hans motsvarighet i representanthuset, Kevin McCarthy, inte kommenterat dagen alls, rapporterar AFP. Båda fördömde Trumps agerande efter stormningen, men sedan dess har det varit tyst från dem.
Liz Cheney och hennes pappa Dick Cheney var enligt Business Insider de enda två republikanerna som närvarade vid en tyst minut i representanthuset för de personer som miste livet i samband med händelsen. Hon var en av få i partiet som röstade för att Trump skulle ställas inför riksrätt efter stormningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.