Det går mycket tungt för moderaterna i Stockholm

Det har under en längre tid gått dåligt för moderaterna i Stockholm. Det kanske inte är så konstigt för att vara riktigt ärlig men de verkar ha svårt att själva inse vad det beror på. Jag ska tala om vad och några frågor jag tror det beror på. En sak som självklart ligger dem i fatet är att de under två perioder på riksnivån spytt galla över Miljöpartiet men i Stockholm sitter man i samma regering. Vad Miljöpartiet står för i många riksfrågor är helt det motsatt gentemot Moderaterna.

Energifrågan är en sådan fråga där Miljöpartiet är för vindkraft och mot kärnkraft och moderaterna tvär emot. Samma sak när det gäller frågor om invandringen. Men först och främst är det ett enormt missnöje när det gäller sjukvårdspolitiken och dess privatiseringar, men vi har kunna följa att de är sämst i Sverige när det gäller pandemin där deras äldreboenden drabbades hårt och så att man inte klarar av att vaccinera folk. Hur man hanterar barnmorskor och BB verksamheten gläder knappast någon. Mer som talar mot är självklart byggandet av nya och KS samt ledaren Svenonius som inte kan ha stort förtroende. Först och främst handlar det självklart att de klarar inte av att leda och styra varken regionen eller Stockholms kommun.

Så här börjar en artikel i Expressen som jag citerar
Publicerad 5 jan 2022 kl 04.30
Väljarflykten från Moderaterna i Stockholm har varit dramatisk de senaste tio åren. I enskilda stadsdelar handlar det om nära på en halvering. Och nu höjs krav på M-ledningen att agera.
– Det är enorma volymer väljare vi pratar om, säger Benjamin Dousa, vd på Timbro. 
Samtidigt visar en undersökning från Expressen/Infostat att Moderaternas opinionskollaps i huvudstaden inte beror på en vänstersväng i opinionen.
Och M-väljarna i Stockholm är i dag mer skeptiska till Miljöpartiet, som man samarbetar med lokalt, än till SD.  
– Det är den stora stötestenen, säger Peter Santesson, opinionsanalytiker och vd på Infostat. Slut citat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.