Nog måste vården fungera bättre än det jag nu varit med om

Det känns som om vi äldre ställs åt sidan även inom sjukvården. Redan i januari var jag kallad till Lycksele efter att min läkare på Capio remitterat mig dit för att jag hade ett konstaterat ljumskbråck som man bedömde skulle operas för. Sedan dess har jag inte hört ett ord därifrån annat än jag själv ringt upp och frågat om och när det var aktuellt för mig att opereras. Jag berättade att jag upplevde att mitt bråck blivit större och mer problematiskt. Det konstaterades även när jag gjorde en koloskopi när det var svårt att kontrollera hela tarmen. Det berättade jag också när jag efter detta ringde upp Lycksele.

Sedan i lördags tog det en ny vändning då jag fick fruktansvärt ont och min hustru sa att du måste direkt till akuten här i Umeå och med lite bedövningar och en massa bedövningar lyckades doktorn pressa till baka bråcket som hade blivit inklämd då även tjocktarmen fanns där. Inklämt bråck var ingen skön känsla det lovar jag.

Jag blev remitterad än en gång till Lycksele för en snar operation som det står i remissen och skulle jag få tillbaka samma problem skulle det bli akut operation. Som jag känner det tror jag det kommer att bli så då bråcket känns som före det blev inklämt. Som ni förstår så ringde jag upp om att kunna få en snar tid men det fick jag inte. Självklart blir man både orolig och förbannad när de som fått ansvaret att sköta den här typen av operationer inte kan ges en snar tid. Ska jag då alltid hålla mig i närheten av NUS om jag får problem igen vilket jag är helt säker på att det blir eftersom jag själv får svårare att trycka tillbaka det som jag även gjort förut.

Nu funderar jag över hur det är för alla andra äldre som kanske inte har det mod jag har med stöd hemifrån att lufta mina tankar om vården är till för patienter efter behov. Vad jag vet att även tarmar kan skadas av att bli inklämda och nu har jag klarat mig en gång från att det ska bli en akutoperation men skulle det klämmas åt sa doktorn på akuten att då blir det operation. Jag förstår även att det är bättre att göra operationer planerat än akut. Jag är tveksam om hur det fungerar som i det här fallet. Jag har ju sedan 2018 drabbats och varit beroende av vård och det har fungerat prickfritt hos Capio Vårdcentral och på de platser dit jag remitterats. Jag blir som sagt fundersam om vården i detta fall prioriterats efter behov. Ska det verkligen vara på detta sätt för när vi var dit i januari talade man om hur positivt det var det som sker i Lycksele men jag är i alla fall inte nöjd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.