Jag tycker det var märkligt att M hakade på SD när det gäller misstroendet och det ser ut som Åkesson övertagit högerledarskapet

Jag tror inte det tjafs som kom till efter att Sverigedemokraterna riktar misstroende Morgan Johansson har varit bra för Sverige och vår Nato ansökan. Om nu Nato kommer att finns kvar om Donald Trump blir president igen och gjort även USA till en diktatur. Man har ju intevjuvat olika kännare av politik och samtliga trodde att demokratin är borta och stora delar av befolkningen får svårt att rösta. Jag lyssnade på debatten idag och inte bytt framkom för det mesta visste vi om. Jag hoppas och tror att på det sätt SD och moderaterna som går hand i hand har visat hur konstiga de agerat. Kristersson har ju försökt att bilda regering men det har inte gått för honom att få ihop det. Samtidigt tycks han tro att han har mest sympatier. Det är inte ens säkert att han blir störst på högerkanten. Bara för inte så länge pratade moderaterna om de nya moderaterna och de fick också framgångar för det. Det som hänt nu sedan de kom i opposition har aldrig kunnat hända under Fredrik Reinfeldt och något samarbete med Sverigedemokraterna tror jag aldrig han gått med på. Han kanske kände strömningarna i partiet mot Extremhögern och därför slutade han direkt efter valförlusten. Jag tror dessutom att han var en person som var mycket mer att lita på och under en Nato ansökan tror jag inte han betett sig som Ilf Kristersson då Reinfeldt var mera statsman.

Så här har Magdalena Andersson tyckt efter dagens omröstning om Morgan Johansson
Statsminister Magdalena Andersson (S) kritiserar högeroppositionen i allmänhet och Moderaterna i synnerhet efter misstroendeomröstningen mot Morgan Johansson (S).
– Man har valt att skapa osäkerhet i en tid när Sverige behöver ledarskap, gemenskap och sammanhållning, säger Andersson och fortsätter:
– Sverige och svenska folket behöver inte mer politiskt spel som sätter käppar i hjulet för vår Natoansökan.
Statsministern säger också att regeringen ”inte har gjort några eftergifter” till Amineh Kakabaveh, som har ställt flera krav om kurderna. Frågan är extra känslig med tanke på den pågående Natoansökan och Turkiets motvilja mot att släppa in Sverige i alliansen. Andersson kritiserar högeroppositionen för att ”strålkastarljuset” återigen har riktats mot den politiska vilden.
Totalt 174 ledamöter röstade för att fälla Johansson, vilket innebär att han blir kvar som justitieminister. Det hade krävts 175 röster för att fälla honom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.