Rykten talar för att varken Sverigedemokraterna eller Liberalerna kommer att sitta i en regering om det blir en högerseger i valet

Det har kommit fram att Liberalernas önskan att få sitta i en regering knappast kommer att uppfyllas. Det ser i alla fall ut som att om det blir ett val där underlaget bygger på en högerregering blir det en mycket svag regering som enbart kommer att bestå av M och KD. Nu är detta spekulationer för jag har svårt att tro att en sådan regering kommer att släppas igenom i riksdagen. Att bara få förhandla om innehållet i politiken som skulle bli L och SD,s roll tror jag inte blir hållbart. Tyvärr är det låsta mandat över allt och jag har även svårt att tro att Magdalena Andersson släpper in Vänsterpartiet i en regering. Jag känner också att S lidit en hel del genom att styra med Miljöpartiet då de i en hel del frågor är alldeles för extrema. Vi får nog vänta och se vad väljarna säger men oavsett vilket block det blir som går segrande fram tror jag regeringsfrågan och innehållet i poltiken blir svårt att lösa. Vårt valsystem underlättar inte att bilda starka regeringar

Så här skriver Omni om SD,s och L,s möjligheter att komma in i en regering
Enligt källor till Svenska Dagbladet är det i praktiken bestämt att Liberalerna inte kommer få sitta med i en regering om högeroppositionen vinner valet.
Om SD inte får sitta med i regeringen kommer de inte stödja en regering där L ingår – och det vet Moderaterna om, uppger en källa för tidningen.
M-ledaren Ulf Kristersson har utåt varit svävande i sina kommentarer om L ska ingå i den regering han vill bilda. Samtidigt sa Johan Pehrson (L) igår i sitt tal från Almedalen att Liberalerna vill ha utbildningsministerposten i en ny regering.
I nuläget är högeroppositionens huvudspår, enligt uppgift, att bilda en regering med M och KD som har stöd och förhandlar med SD och L.

En kommentar

  1. brorson

    Här tror jag att du har gjort en helt riktig analys. SD vill inte släppa fram en regering, som L ingår i, och L vill inte släppa fram en regering, som SD ingår i. Du har också rätt om S och MP. S har lidit oerhört av att samregera med MP. Detta har lett till ett enormt tapp av tidigare S-väljare till SD, men även till M.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.