Rysslands utrikesminister hårt pressad på G20 möte

Ryssland tål inte höra sanningen och tål inte kritik. Det kan väl inte vara så att militären inte törs tala om hur man beter sig. G20 mötet har hållits i Indonesien där flera länder talade om sanningen för utrikesminister Lavrov som till slut lämnade mötet. Kina är väl det enda land som till viss del backar upp Ryssland. Skulle det inte vara en ide att världen lättar på sanktionerna mot Kina om de i stället tar i med hårdhandskarna mot Ryssland. Så här skriver Omni om G20 mötet

Ryssland pressas hårt om kriget i Ukraina under G20 i Indonesien där landets krigföring näst intill unisont fördömdes av de samlade utrikesministrarna, rapporterar AFP.
När Tysklands utrikesminister Annalena Baerbock i sitt anförande kritiserade Moskva lämnade den ryske utrikesministern rummet.
USA:s utrikesminister Antony Blinken krävde att Ryssland skulle låta Ukraina återuppta exporten av spannmål, för att råda bot på brister som börjar uppstå på andra håll i världen.
– Till våra ryska kollegor: Ukraina är inte ert land. Dess spannmål är inte ert spannmål. Varför blockerar ni hamnarna? Ni bör släppa fram spannmålet, sade Blinken.
Sergej Lavrov beskrev det som att västländernas företrädare blev alldeles utom sig av kritik mot Ryssland så fort de fick tala. Som han ser det är det västländernas fel att det inte hålls fortsatta fredssamtal.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.