Moderaterna har en mörk historia i välfärdsfrågor och speciellt Ulf Kristersson

Moderaterna har ingen ljus historia när det gäller både demokrati och välfärd. Här lägger jag ut en välkänd lista som visar hur de agerat genom tiderna men som tur är har de inte fått igenom allt de velat. Motståndet har varit och är kompakt mot alla välfärdsfrågor som tex Arbetslöshetsförsäkringen som är en försäkring som löntagarna avstått löneutrymmen för att få. Samma sak är det även med sjukförsäkringen och några andra. När man sänker ersättningar för dess stjäl man pengarna från löntagarna. Kommer de till makten kommer de att minska flera ersättningar och däremed stjäl man pengar. Jag tror det blir mycket större ingrepp i välfärden än det var under Reinfeldts tid då det är många miljarder som de skall satsa på försvaret och polisen och det skall man ta från befintliga ramar och dessutom ska man även minska statens intäkter så endera ska de också skära ned eller börja låna till skattesänkningar. Ta och läs igenom listan så ser ni hur välfärdsfientliga de är och har varit och som sagt de kommer att rasera välfärdsstaten Sverige och det är de svagare grupperna som får bära de största bördorna som i alla samhällen där extremhögern styr. De kommer dessutom inte att göra något åt klimatfrågan vilket kommer att vara ett bidrag till planetens undergång. Så här ser deras historia ut

* 1904-1918: Nej till allmän rösträtt.

* 1916: Nej till allmän olycksförsäkring i arbetet.

* 1919: Nej till åtta timmars arbetsdag.

* 1919: Nej till kvinnlig rösträtt.

* 1921: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.

* 1923: Nej till åtta timmars arbetsdag.

* 1923: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.

* 1927: Nej till folkskolereform.

* 1931: Nej til sjukkassan.

* 1933: Nej till beredskapsarbete.

* 1934: Nej till a-kassa.

* 1935: Nej till höjda folkpensioner.

* 1938: Nej till två veckors semester.

* 1941: Nej till sänkt rösträttsålder.

* 1946: Nej till fria skolmåltider.

* 1946: Nej till allmän sjukvårdsförsäkring.

* 1947: Nej till allmänna barnbidrag.

* 1951: Nej till tre veckors semester.

* 1953: Nej till fri sjukvård.

* 1959: Nej till ATP.

* 1960-talet: Ja till apartheid. Moderaterna tog avstånd från alla sanktioner mot apartheidregimen i Sydafrika och var emot det svenska stödet till ANC.

* 1963: Nej till fyra veckors semester.

* 1970: Nej till 40-timmars arbetsvecka.

* 1973: Nej till möjligheten till förtidspensionering vid 63.

* 1974: Nej till fri abort. Den 29 maj 1974 röstade riksdagen ja till fri abort, vilket resulterade i den svenska abortlagen som låter kvinnan själv besluta om abort upp till den 18 graviditetsveckan. Moderaterna röstade nej.

* 1976: Nej till femte semesterveckan.

* 1983: Nej till löntagarfonderna.

* 1994: Nej till partnerskapslag för homosexuella.

* 1998: Nej till erkännande av homosexuellas rättigheter inom EU. EU-parlamentet röstade för ett erkännande av homosexuellas rättigheter, men de moderata ledamöterna röstade nej.

* 2003: Ja till Irakkriget. Alla riksdagspartier demonstrerade mot och kritiserade Irakkriget utom moderaterna.

* 2004: Ja till sänkt a-kassa och sjukpenning.

* 2006: Nej till gröna jobb.

* 2006: Nej till sex timmars arbetsdag.

* 2006: Nej till upprustning av offentliga sektorn.

* 2006: Nej till höjd a- kassa.

* 2006: Ja till sänkt a-kassa.

* 2006: Nej till höjd sjukersättning.

* 2007: Ja till sänkt sjukersättning.

Sedan har jag tagit en del i en klump som kom under regeringen Reinfeldt

2006-2014: Sålde Moderaterna ut svensk sjukvård, till privata företag som Carema som lät våra gamla ligga med kiss och avföringsblöjor under flera dagar, för att företaget ville få mer vinst. Moderaterna sålde också ut statliga företag för 160 miljarder, bla, Nordea, Telia Sonera och Stockholmsbörsen (OMX), till underpriser. Moderaterna sänkte även skatten för företagen från 28 % i bolagsskatt till 22 %, detta har lett till att svenska folket förlorar 146 miljarder kronor varje år, än idag! Man införde jobbskatteavdraget i flera steg som gjorde att pensionärerna fick en högre skatt på varje hundring,skolföretag får göra enorma vinster
Moderaterna röstar fortfarande NEJ till alla reformer som gör svenska folket mer fria och mindre beroende av företagen, än idag! Det finns mycket mer att skriva om men det får vi ta en annan gång. De har dessutom inlett ett nära samarbete med SD trots att man i valet lovade att inte göra det. Men den här listan visar tydligt vart moderaterna har sina rötter

6 kommentarer

  1. Mique

    Hej Lennart! Jag trodde först, att det var en lista över sverigedemokraternas våta drömmar. Det blir allt svårare, att hålla isär moderaterna, kristdemokraterna och sverigedemokraterna! PS. Fortfarande inte ett ord om Visby-mördarens nazistiska umgänge, från Petter Nilsson! DS.

  2. MB

    Bra Lennart! Detta är vad jag sagt till folk i min närhet i flera år. Högern har alltid varit mot reformer som gynnat vanligt folk vilket gör det märkligt att man samlar så många röster bland arbetare. Troligen kan inte dagens ”vanligt folk” vår politiska historia eller så har man fått det för bra med alla skatteavdrag som gynnat arbete och missgynnat välfärden.

  3. Peter

    Du glömde att nämna att Moderaterna avskaffade arbetsmarknadsprövningen 2008!
    Som tillsammans med laval domen har gjort det till rena vilda västern på arbetsmarknaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.