USA har hamnat i skamvrån genom den kristna högern som införde abortförbud och när en 10 årig flicka våldtogs och åkte till en annan stat för abort

USA är ett mycket märkligt land där den kristna högern har ett stort inflytande. Det märkligaste tycker jag är att högsta domstolen kan upphäva politiska beslut. Det var ju det som hände när Högsta domstolen upphävde kvinnors rätt till abort. Ledamöter i den domstolen sitter där tills de dör. Nu är inte USA längre en demokrati eftersom det inte är politiken som bestämmer om lagar som tex rätten till abort. Frågan har blivit hetare när en 10 årig flicka hade blivit gravid efter en våldtäkt och i Ohio var det förbjudet med abort så hon var tvungen att åka till en annan delstat Indiana för att få abort. Extremhögern nämligen republikanerna började som Donald Trump gjorde och påstod att en 10 åring inte kunde bli gravid och allt var lögn. De fick så de teg när den som hade utfört våldtäkten greps och erkände. Man kan också bedöma hur USA fungerar på grund av de förhör som sker med anledningen av stormningen av Kapitolium.

Så här beskriver Omni våldtäkten på den 10 åriga flickan och hur sjukt republikanerna agerar.

Republikanska kongressledamöter har svårt att kommentera fallet med den tioåriga flickan som åkte från Ohio till Indiana för abort efter en våldtäkt. Det rapporterar NCB News. Flera politiker som tv-kanalen intervjuar är chockade över att en person i den åldern ens kan bli gravid.
– Jag brottas verkligen med det här, det är en svår en, säger Roger Williams, republikansk kongressledamot från Illinois.
Fallet har fått uppmärksamhet över hela världen efter att president Joe Biden lyfte flickans öde. Inledningsvis påstod flera högt uppsatta republikaner att det var en påhittad historia, inklusive Ohios justitieminister Dave Yost.
”Ännu en lögn. Någon överraskad?” twittrade Ohios kongressledamot Jim Jordan efter att Yost i måndags sagt att han inte hade hittat några bevis på att det ens fanns ett tioårigt våldtäktsoffer.
Dagen efter greps 27-årige Gershon Fuentes och enligt domstolshandlingar har han erkänt brott. Jordan raderade då sin tweet i tysthet, enligt NBC.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.