Damer som sysslar med fotboll och andra idrotter diskrimineras lönemässigt

Damfotbollen vinner mark som aldrig förr. Inför sommarens EM valde Uefa att dubbla prispengarna för damerna men det är bara en droppe i havet om man jämför med herrarna. Det gäller inte bara prispengar till mästerskapen utan även spelarlöner och kontraktsprostar. Det är mycket stor prisskillnad på spelarna på herr och damsidan. Damidrottare diskrimineras när det gäller löner

De löner som finns inom många idrotter är enorma och det ska ju betalas av någon. Jag tror inte det är publikintäkterna som man lever på utan det är sponsorintäkter på idrottsutrustningarna och då blir det alla föräldrar som får betala detta med priser som har höjts av de som säljer och tillverkar utrustningen. Det handlar inte bara om löneskillnader inom fotbollen utan många av lagsporterna för lönerna är skyhöga. Ishockey är ett exempel i länder där ishockey spelas.

Men det finns även fler sporter tex basket, amerikansk fotboll med mera. Jag tror att man måste jämställa mera inom fotbollen men den explosion som sker på löner i vissa sporter är alldeles för höga och säkert mycket högre än vad en vd i de bolag som sponsrar har. Vet inte om det stämmer men att stadion där friidrotts VM hålls har sponsrats av Nike men där även ägaren av bolaget sponsrat bygget med 2-3 miljarder kronor men att man såg det viktigt för friidrotten i USA att den marknadsförs. Hur det gick till när VM hamnade i USA är inte säkert det tål dagens ljus. Alternativet var ju Sverige och Ullevi. Det har ju inom fotbollen varit mycket diskussioner om hur vissa länder fått VM i fotboll och det har varit misstankar om mutor. Vi ser ju hur det även blivit med golfen där Saudiarabien som går in med enorma summor för de som byter till deras tour och det har kommit fram siffror om att Stensson fått 500 miljoner för spela den touren som dessutom har enorma prissummor. Jag tror idrotten är på helt fel väg när det gäller löner och andra förmåner. Vi ska idrottsmän och kvinnor ha bra löner men det borde ändå finnas gränser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.