Kärnkraft som en långsiktig åtgärd när det gäller energiproduktion är en stor bluff enligt en forskare

Det kommer ofta en massa oliktänkande när det gäller den framtida energipolitik och kärnkraftens vara eller icke vara. Tyvärr är det svårt att bilda sig om vart det bär iväg när experter svarar. Det är en väl ansedd expert och professor som helt dömer ut den svenska kärnkraftsdebatten. Han menar att argumenten för storskalig kärnkraft inte kommer att bli lönsam och då måste man tolka det som att staten ska äga och bygga vilket jag inte tror på. Så här beskriver Omni detta om storskalig kärnkraft och dess förutsättningar

Arne Kaijser, energiexpert och professor emeritus i teknikhistoria, dömer ut den svenska kärnkraftsdebatten, skriver DN.
– Jag blir lite uppgiven när man pläderar för kärnkraft, särskilt storskalig kärnkraft som jag absolut inte tror blir lönsam, säger han.
Enligt Kaijser är det rentav en ”stor bluff” att beskriva kärnkraften som den stora lösningen. Han menar att det för partierna är ett sätt att låtsas som att de har en klimatpolitik fast de inte har det.
En ansvarsfull energipolitik vore i stället att spara energi, bygga ut vindkraften och försöka hjälpa Europa, säger professorn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.