Ryssarna tvingar folk att ställa upp och kriga och Iran hjälper ryssarna med vapen och det bör stoppas

Ryssarna har det tungt med att få ihop soldater till kriget mot Ukraina. Det visar att ryssarna inte vill kriga och det är även många som flytt från landet och det är fullt förståligt för vem vill offra sig för Putin. Jag lägger ut två artiklar som just handlar om rekrytering till att vara soldat och den andra handlar om en person som gömt sig från att fara ut i ett krig. Ryssland lär också få vapen och animation från Iran och det kanske är på som plats att man gör attacker mot Iran där mullorna för en grym politik mot människorna. Det borde man agera mot från EU och USA

De senaste dagarna har ryska poliser och militärer oannonserat dykt upp på arbetsplatser och utanför tunnelbanestationer för att samla ihop män som kan strida i Ukraina. Det rapporterar Washington Post.
Tidningen har pratat med Alexei, som fördes till ett rekryteringscenter efter att poliser stormat in på hans kontor i tisdags. Han säger att han blev ombedd att identifiera sig, och följa med utan att göra motstånd.
– Alla vet att om man frihetsberövas av polis i Ryssland är det väldigt illa, säger han.
Poliserna och militären som sköter rekryteringen uppges dyka upp på till synes slumpmässiga platser och tider. Ibland väntar de i lobbyn till ett lägenhetshus, ibland i kontorsbyggnader. I söndags ska över 200 personer ha förts bort i en räd mot en byggarbetsplats, och ytterligare ett dussintal ska ha plockats upp från ett läger för hemlösa.

Sedan Vladimir Putin beordrade en mobilisering har fler än 300 000 ryska män flytt landet för att slippa strida i Ukraina. 24-årige Jevgenij har sagt upp sig från sitt jobb, flytt Moskva, raderat alla sina konton på sociala medier, och brutit kontakten med alla sina vänner, skriver Washington Post.
– Jag vill inte döda människor och jag vill inte bli dödad, så jag måste ligga lågt, säger han.
Jevgenij har alltid varit emot kriget, men kan inte fly landet eftersom han inte har något pass. Han har slutat köra bil av rädsla för att bli stoppad av polisen, och han vågar inte gå och handla.
– Jag är stressad och deprimerad. Jag försöker att inte tänka på hur länge det här kan pågå, för då kan man bli galen, säger han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.