Det finns nog ingen anledning att fjäska för Erdogan

Det är nog snart dags att sluta fjäska för Erdogan. Hans siffror i opinionen gör nog att han knappast kommer att vara kvar som president och förlorar valet som hålls i Juni nästa år. Det är nog så att han försöker med den utpressning han nu gör är för att visa sig kraftig och duktig. Han själv och hans regering är ju en part som inte följer med på de sanktioner som USA och Eu har vidtagit mot Ryssland. YPG och PYD har varken EU eller USA klassat som fiender och de har ju haft stöd och har besegrat IS. De har ju nu sagt att Sverige ska få hem sina krigare som stridit för IS.

Så här skriver Omni om Kristerssons resa till Turkiet. Mycket stod på spel när statsminister Ulf Kristersson (M) mötte Turkiets president Recep Tayyip Erdogan på tisdagen. Det skriver Sydsvenskans Olle Lönnaeus efter statschefernas pressträff.
Både den tidigare S-regeringen och Kristerssons nya regering ser Natomedlemskap som det största säkerhetspolitiska målet, och båda insåg tidigt att det kommer kräva fjäskande för Erdogan, skriver Lönnaeus.
Kristerssons regering har genom avståndstagandet från kurdiska YPG och PYD visat god vilja, vilket enligt Lönnaeus kan ha fört Sverige närmare Nato. Han tror att Erdogan ”förr eller senare ger vika”.
SvD:s Jesper Sundén skriver att bedömare sett läget som gynnsamt för svensk del efter att den turkiske rådgivaren Fahrettin Altun i en debattartikel nyligen inte nämnde utlämningar som ett krav.
Det gjorde att Kristerssons resa till Ankara började bra, men nu är det tydligt att sådana krav finns kvar, skriver Sundén. Den turkiske presidenten sa att han hoppas på framgångar vid nästa möte i Stockholm och han kan fortsätta ställa krav fram till dess, menar Sundén.
”Frågan är nu hur långt svenska regeringen är beredd att fortsätta på den vägen.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.