Mellanårsvalen i USA gick dåligt för republikanerna och Mike Pence som var vicepresident har skrivit sin memoarer

Nu är vad som kallas mellanårsvalet i USA över. Det blev långt ifrån den framgång som republikanerna hade hoppats på. Det visade sig också att de kandidater som Donald Trump hade hjälpt till att bli kandidat inte var så särskilt lyckad. Det är bra men nog tänker Trump ställa upp en gång till. USA är det risk att man kommer att hamna i ett inbördeskrig. Nu har Nike Pence som var Donalds Trumps vice president skrivit sina memoarer som släpps i dagarna tagit till orda om detta med stormningen av Kapitolium. Han tyckte det var hänsynslöst. Vad som hänt med den röda vågen kanske gör att det blir en ordentlig tillnyktring inom det republikanska partiet och slut med alla lögner om valfusk som även dykt upp efter mellanårsvalet

Så här skriver Omni om Mike Pence
Den förre presidenten Donald Trumps ord och handlingar i samband med stormningen av Kapitolium var ”hänsynslösa”, säger hans vicepresident Mike Pence i en intervju med ABC.
– Presidentens ord den dagen vid talet (före stormningen) försatte mig, min familj och alla andra vid Kapitolium i fara.
Pence, som släpper sina memoarer på tisdagen, tillade att han ”ilsknade till” när Trump i samband med stormningen twittrade att Pence ”inte vågade göra vad som måste göras”, det vill säga ogiltigförklara Joe Bidens valseger.
Kritiken mot Donald Trump har vuxit i republikanska led efter att den väntade ”röda vågen” – stora framsteg i mellanårsvalet – uteblev.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.