Ett VM i fotboll till ett land med en religös diktatur är helt obegripligt

Det har genom alla tider varit ont om länder som haft en befolkning där majoriteten av befolkningen haft en muslimsk tro som klassats som demokrati. Vid början av 1970-talet fanns det fyra länder med muslimsk befolkningsmajoritet som var demokratiska (av allt som allt 36 sådana länder) – vid slutet av 2010-talet är siffran två (Senegal och Tunisien) av numera allt som allt 47 länder med muslimsk befolkningsmajoritet. Vad beror detta frågar säkert många med mig. Det finns nog inget svar som går att få svar på utan det är nog ganska enkelt och det är att den muslimska tron inte har demokratin som grund.

Medborgarna i dessa länder har inte demokratin som ett mål för sin verksamhet. Vi kan idag se hur det är i landet Qatar där fotbolls VM idag invigs där det överhuvudtaget inte finns några fri och rättigheter. De har inte haft egna medborgare som varit med och byggt upp alla de anläggningar som behövts för att bygga upp alla de anläggningar som behövts för ett fotbolls VM. De har som många länder tidigare gjorts. De har importerat vad vi i vanligt tal skulle kalla slavar främst från ett av världens fattigaste länder Nepal. Nu fick korruptionen även ett nytt ansikte när motståndarna fick ditt mål bortdömt, ett mål som var helt rätt enligt reprisen i inledningsmatchen i VM

Man Dvs de som gett fotbolls VM till Qatar i alla dessa muslimska styrda länder finns det inget vad världen i övrig är demokratier nämligen Senegal och Tunisien och enligt den bedömning som gällde 2010 och det är 12 år sedan. Vad som jag är mest förvånad är att inom fotbollen och deras världsorganisation gäller ingen demokrati. Då måste det gälla andra saker och då är det pengar som gäller. Då heter det mutor som världsfotbollen varit känd för tidigare men där ledarna inte straffats. Sverige har haft en ledare inom fotbollen nämligen en namne Johansson som belönat myglet inom fotbollen.

Idrotten måste följa sina grundläggande demokratiska principer nämligen allas lika värde och inte minst kvinnors rätt och jämställdhet. Det kan väl ingen människa i hela världen finns i Qatar eller i andra länder där prästerskapen styr. Ska idrotten leva och utvecklas finns ingen som helst möjlighet att länder eller fotbollsförbund som det i Qatar ska få arrendera ett VM i fotboll.

Om man tittar på regler som nu gäller för journalister som skall gälla i landet Qatar är det största misstaget som något internationellt förbund någonsin sin gjort mot att begränsa arbetet för journalister. De som beslutat att förlägga VM i fotboll till Qatar har med all säkerhet haft egen ekonomisk vinning av beslutet eller så kommer de från andra länder där mutor är en del av vardagen. Inte undra på att världen ser ut som den gör då man ger ett av världens största idrotter nämligen till ett land där det råder en total diktatur grundad på religös värderingar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.