Ukraina måste få de vapen som behövs för att stoppa ryssarna

Det är mycket viktigt att Ukraina får de allra bästa vapnen för att stoppa den ryska invasionen innan de skjutit och bombat sönder hela Ukraina. Sverige diskuterar vilka systen man ska skicka och framför allt USA. Det hörs i alla fall som världen inte vill att Ukraina ska bli en del av Ryssland eller det nya Ryssland som Putin drömmer om. Nu kör ju Ryssland som vanligt ett utnötningskrig för att ta kål på viljan att vara ett eget land och kanske även att för all framtid stoppa Ukraina för att bli en del av NATO. Jag tycker det ser fruktansvärt ut där de dragit fram och förstört infrastruktur som tex vatten och el. Bedömare menar också att det är ständiga brott mot de lagar som ska gälla även under krig och man flyttar också barn till Ryssland. Det gäller att stoppa Ryssland innan landet är en stor ruinhög som blir svårare och svårare att bygga upp igen. Ge dem de vapen de behöver för att stoppa ryssarna och att befria hela Ukraina från Ryssland det går åt för mycket människoliv. Ukraina måste få vara en fri och ett eget land.

Så här skriver Omni om nya vapen till Ukraina.
”Vita huset är i slutfasen för planeringen av sitt nästa militära stödpaket till Ukraina. Källor uppger för både CNN och AP att paketet väntas innehålla luftvärnssystemet Patriot.
Patriot är ett avancerat luftvärnssystem som Ukraina länge har efterfrågat. Systemet har en god förmåga att skjuta ner ballistiska robotar. CNN skriver att systemet skulle vara det mest effektiva som hittills har skickats till Ukraina och att det även skulle vara ett skydd för Natos europeiska luftrum.
Enligt kanalens uppgifter kan systemet anlända till Ukraina snabbt efter att avtalet undertecknats.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.