Det behövs mera el om priset ska sjunka och se till att de som vill bygga får det och hinder måste tas bort

Det finns en mycket stor risk för att många kommer att få enorma kostnadsökningar främst för boendet. Det kan bli mycket tufft och främst för ensamstående. Det här beror främst på energikostnaderna och el priserna. Vi kan inte fortsätta med elstöd över tiden och det gäller att snabbt få fram mera el. Det som går snabbast att få fram el är att se till att alla vindkraftsparker kommer igång för då sjunker elpriset fort.

Det finns vindkraftsparker till havs där man i stort sett kan startas men folkomröstningar lokalt säger nej och politiker törs inte fatta beslut. Jag har den uppfattningen att elproduktion är ett riksintresse som är flera gånger större än många andra nu gällande riksintressen som stoppar byggande. Då är riksintresset för folket mycket större att att det finns el så folk slipper lämna hus och hem. Vindkraft är inte hot mot kärnkraften som en del argumenterar utan ett komplement. Vi ska komma ihåg att ska vi lyckas med klimatomställning är ren el viktig och det kan behövas dubbelt så mycket el i framtiden och den bör vara lokalproducerad. Militären måste också politiken köra över för det är ett hån att de ska stoppa de högre vindkraftverken och det går självklart med tekniska lösningar visa var dessa finns. Regeringen måste omedelbart se till att alla som vill bygga energiproduktion får tillstånd till detta och hoppas att man ser till att det blir svenska ägare inte minst vatten fall måste direkt få sina verk. Det är för att det är lönsamt som många utländska företag vill bygga och våra avsatta pengar till pensioner skulle vara en lönsam investering för bättre pensioner. Sätt fart på på elproduktionen det finns de som vill bygga och stoppa inte dem utan underlätta för dem så elpriser går ned

Så beskriver Omni i två artiklar hur folk kan få det besvärligt att klara ekonomin
Barnfamiljer i villa kan få se kostnaderna öka med 12 000 kronor per månad från 2021 till 2023. Det visar en kartläggning av spar- och försäkringsbolaget SPP, skriver DI.
Hushåll i bostadsrätt och pensionärspar tillhör också förlorarna i kronor räknat, enligt SPP:s sparekonom Shoka Åhrman.
– Men många av dessa hushåll har goda marginaler. Däremot förlorar ensamstående med barn en stor del av den lilla marginal de har haft, säger hon.
För singelhushåll väntas kostnadsandelen äta upp 44 procent av inkomsten nästa år, medan siffran ligger på 70 procent för ensamstående med barn.

Hyresgästföreningen får tusentals samtal varje vecka från oroliga hyresgäster, rapporterar TT.
– Det är inte en liten grupp, det är tre miljoner som bor i hyresrätt och de undrar: ”Hur kommer det att bli med min hyra?” säger Erik Elmgren, förbundschef för Hyresgästföreningen.
De tuffa ekonomiska tiderna leder till att många förhandlingar har strandat eller skjutits fram – men risk för retroaktiva hyreskrav längre fram.
Enligt Elmgren har omkring 5 procent av förhandlingarna rott i hamn hittills, jämfört med 30 procent avklarade förhandlingar vid samma tidpunkt i fjol.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.