Demokratin i USA och Republikanerna på en skör tråd

Det finns nog all anledning att fundera över hur det är ställt med demokratin i USA. Det kanske mest handlar om de konservativa som gjorde ett sämre mellanårsval än vad den extrema högern som Donald Trump stöder. Hans favoritkandidater gick inte alls bra i valet. Republikanerna är ju de som ska tillsätta talman som är den tredje politiska posten i rangordningen. Det är Trumps anhängare som saboterar omröstningen om jag uppfattat det helt rätt. Vi får väl vänta och se hur de Trump anhängarna håller på att härja. De har ju betett sig mycket konstigt när man till och med nominerat Trump som inte ens sitter i församlingen. Ja Republikanerna är en skam för demokratin i USA och högern i Sverige de håller på med en massa lögner som även Republikanerna sysslar med. Vi har ju sett hur en högerminister i Sverige lovat Turkiets diktator att man ska förbjuda viftning av flaggor. Högern värden över vill begränsa yttrandefriheten på alla område

Så här har Omni skrivit om omröstningen till talman
”Inte heller under det elfte försöket kunde den på förhand favorittippade kandidaten Kevin McCarthy säkra tillräckligt många röster för att bli talman i det amerikanska representanthuset.
En av McCarthys största kritiker i det egna partiet, republikanen Matt Gaetz, valde vid två tillfällen att symboliskt lägga sin röst på Donald Trump. I den elfte omröstningen nominerade han även expresidenten officiellt.
Det är första gången på 100 år som representanthuset misslyckas med att välja en person till posten.
– Jag verkar visst tycka om att skapa historia, säger McCarthy.
Nästa omröstning hålls under fredagen.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.