Det blev ingen rysk vapenvila i Ukraina och det var nog ingen som trodde

Ryssland är inget land som det går att lita på. Vi är hoppas jag en stor skara i Sverige som haft den synen mycket länge. För min del har det varit så i hela mitt liv då jag inte haft någon tro på kommunismen. Därför har jag varit så ovillig att samarbeta med dem även i Sverige och trots att de bytte namn. Jag tycker det är förvånande att ryssarna själva tror att vi skulle gå på en lögn att det skulle bli en vapenvila. Nu vet vi att det blev precis som vi trodde det skulle bli med en vapenvila under den ortodoxa julen. Jag tror inte det kommer att bli någon fred i Ukraina under överskådlig tid. Det måste till en kapitulation för att kriget ska ta slut. Jag tror även att världen måste se till att Ukraina får de bästa vapen som finns om det ska ske. Nu talar väl mycket för att Ryssland tänker mobilisera upp emot 500000 man för att kunna avsluta kriget vilket inte får ske.

Så här beskriver Omni detta om rysk vapenvila
”Striderna i Ukraina har fortsatt ”på rutinnivå” under den rysk-ortodoxa julhelgen, då Ryssland utlovat en ensidig vapenvila i kriget. Det skriver det brittiska försvarsdepartementet i en uppdatering på lördagsmorgonen.
Striderna är fortsatt som mest intensiva runt staden Kreminna i Luhanskregionen.
I övrigt kommer det spridda rapporter om strider. Från minst sju ukrainska regioner har det under det senaste dygnet rapporterats om attacker mot civila, skriver Kyiv Independent. Under dygnet uppges också Ryssland ha beskjutit Chersonregionen vid 39 tillfällen och vid fronten nära Donetsk och Luhansk har strider fortsatt.
– Vilken vapenvila? Hör du? säger en ukrainsk soldat till Reuters utsända när explosionerna ekar i fjärran.
Nyhetsbyrån konstaterar att det är svårt att svara på om stridernas intensitet har minskat under den ryska vapenvilan.
Samtidigt fortsätter Ryssland att hävda att landet följer den egna vapenvilan. Vid 12.30 på lördagen säger det ryska försvarsdepartementet att ”vapenvilan” fortsätter hela lördagen fram till midnatt. Man medger dock viss beskjutning, men hävdar att det gjorts som svar på ukrainska attacker.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.