Sverige måste se till att få stopp på att folket blir för feta vi har inte råd med sjukvården om detta fortsätter som nu

Jag tror att det är fel diskussion som handlar om hälsa. Idag har jag blivit jätteglad när man äntligen tar upp det stora hälsoproblemet att människor bor för feta. Det är ett enormt kommande hälsoproblem som fetman ger. Redan idag är det stora ekonomiska problem med ekonomin och bristen på personal och det kommer bara att vara början om man inte gör något åt fetman. Idag förekom det några uppgifter hur mycket det kommer att kosta. Det handla om biljoner. Om vet att man har sådan ökning av fetman då gäller det att redan nu börjar med förebyggande åtgärder mot fetman. Det gäller att man på olika sätt bromsar upp att människorna blir för feta. Det är självklart att många behöver olika typer av hjälp. Visserligen är det enkelt att säga att man äter för mycket och äter fel mat och att man rör sig för lite. Men jag tror att detta att få ned vikten på folk och att vikterna inte ökar är den största fokkhälsofrågan att lösa. Nu eller aldrig måste det till åtgärder för att få ned de höga vikterna på svenska folket och andra länder får ta sitt ansvar

Så här skriver Omni om detta med det feta folken.
Om bara tolv år kommer hälften av jordens befolkning vara överviktig om inget drastiskt görs. Det skriver organisationen World obesity federation i en ny rapport.
År 2020 hade 2,6 miljarder människor ett BMI över 25, vilket är gränsen för övervikt. Den siffran väntas ha ökat till 4 miljarder år 2035. Den stora ökningen väntas ske bland barn och unga. Mellan år 2020 och 2035 kommer barnfetman att fördubblas om den nuvarande trenden håller i sig.
Organisationen uppmanar världsledare att agera genom ett ökat fokus på de samhälleliga och biologiska orsakerna till övervikt och fetma..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.