Bygg ett skidstadion på Mariehemsängarna och bruka spåren som finns och bygg Wallberget där det finns detaljplaner

Skidåkning speciellt längd har varit en av toppidrottarna i Umeå under mycket lång tid. Nu ser det inte riktigt ut på det sättet utan de som ligger i toppen har flyttat till andra klubbar. Det idrottstävling som jag tror lockat flest besökare var när World Cup på längdåkning skedde här i Umeå. Det var 2004 och det blev en svensk seger på 15 km och det var Mattias Fredriksson som var vinnaren. Vi parades vid på banketten och han tyckte det var den härligaste tävlingen han hade deltagit i med de enorma publikmassorna som var på tävlingen. Den låg så bra till att halva Umeås befolkning kunde nå området på gångavstånd. Målet skedde inne på Gamliavallen.

Nu pågår fotbollssäsongen så länge så det är svårt att kunna använda Gamlia igen. Det diskuteras tävlingar uppe mot ersmarksberget men jag är tveksam om det är ett bra läge. Nu skulle det inte förvåna mig om området där blir ett område där riksintresset för försvaret kommer att gälla.

Jag tycker man ska damma av mitt gamla förslag att skidstadion anordnas på mariehemsängarna och målet bli där. Då kan man använda de utmärkta backarna även om en del tycker det är för lätt bana men de glömmer bort att de snabba utförsbackarna inte ger sspeciellt mycket vila. När World cup gick här gillades banorna av åkarna och publiken. Det blir inte mycket folk som tar sig till Ersmarksberget om anläggningen byggs där. Jag är säker på att Umeå som tävlingsort för World Cup och andra större tävlingar skulle läggas i Umeå om man byggde ett skidstadion på Mariehemsängarna. Jag är också övertygad om att det skulle vara att föredra även ur ekonomisk synpunkt vid byggandet och helt säkert bättre för arrangerande föreningar. Umeå behöver ett skidstadion för skidåkning har varit en sport som gett många medaljörer i VM och OS. Man kan också börja byggandet av en alpin anläggning på Vallberget och där finns ju en i lagakraftvunnen detaljplan för anläggningen och ett avtal mellan Baltic gruppen och kommunen om byggandet. Låt Umeå återbli huvudstad för skidåkningen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.