Regeringen bör omedelbart satsa extra på på bristyrkesutbildningar det ger tillväxt

Yrkesutbildningar

Idag har det återigen visat sig att nuvarande regering inte klarar av utbildningen för arbetsmarknaden och då även arbetsmarknadspolitiken. Nu har TV4 visat att det utbildas alldeles för få personer som kör skogsmaskiner. Liberalerna är ansvarig för båda verksamheterna.

SCA de har startat egna utbildningar för skogsmaskinförare i Sollefteå. De får också lön under sina utbildningar. Jag tycker inte det är fel att företag utbildar för det blir säkert bra utbildningar men samhället måste ta ansvaret för detta med pengar. Det skulle behövas utbildas 500 förare per år. Det är viktigt för Sverige och Sveriges välstånd att det finns de som avverkat skog så vår skogsindustri kan producera och sälja sin produkter.

Nu är det i Norrland detta med skogen framför allt finns och det verkar inte regeringen ha kunskap om. Utbildningsväsendet ska kunna ha yrkesutbildningar som tillhör vårt viktiga näringsliv. Nu lovar regeringen att man ökar polisutbildningen som staten betalar och dessutom ska poliserna få sina studielån avskrivna.

Det finns många andra viktiga funktioner i samhället där det måste finns folk inte minst inom vård och omsorg. Men den gruppen diskriminerar den nuvarande högerregeringen eftersom att poliserna får sina studieskulder avskrivna och andra som den viktiga skogsindustrin får stå alla utbildningskostnader själva.
Det har varit bättre att satsa ordentligt med pengar på bristyrkesutbildningar än att sänka skatterna då detta ger möjlighet för tillväxt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.