Centerpartiet i Umeå är ute och cyklar

Centerpartiet i Umeå är ute och cyklar. Inte på en cykel men i tankarna. Det jag syftar på är att de vill begränsa centrums tillgänglighet för kunder som har ärenden in till centrum genom att skrota bilparkeringar på kv.Ymer som de skrev i lördagens VK. Dessutom gör de ett ingrepp i ingångna avtal då det vill plocka bort detta parkeringshus. Kvarteret Ymer gränsa mot Västra Esplanaden mellan Kungsgatan och Skolgatan. Det är ett p-hus som behövs om vi ska ha ett levande centrum. Det är ingen dammig plan som legat länge för det kunde inte påbörjas förrän Västra länken blir kvar

De som har fått bygga i de centrala delarna har redan köpt de parkeringar som behövs enligt de parkeringskrav som finns. Har man inte friköpt har man varit tvungen att bygga dem i egen fastighet. De parkeringshus som ska byggas enligt planerna är till för kunder för de näringsidkare som har verksamhet i centrum.

Det är för att vara ärlig helt omöjligt att ta bort detta P-Hus både för att det behövs och för att fastighets ägare har friköpt parkeringar inom systemet för gröna friköp. Det finns ingen ytterligare mark i centrum för parkeringar. Parkeringar som finns i gatuplan efter järnvägen kommer till stor del att försvinna bland annat för den fjärrbusstation som ska ersätta nuvarande och för att man enkelt ska kunna byta från buss till tåg och vise versa. Detta var ett ovanligt feltänkt sätt att planera ett attraktivt centrum. När elbilarna kommer blir det ännu viktigare för ett levande centrum. Man måste även komma ihåg att det blir stora förändringar av Västra Esplanaden när Västra länken är färdig och genomfartstrafiken ska bort. Då förändras troligen en del fastigheter för nya ändamål.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.