Gängkriminaliteten är ett förbannat gift i samhället sa Stefan Löfven till Expressen

Så här skriver Omni om vad Stefan Löfven sagt till Expressen om gängkriminaliteten och jag tycker han har helt rätt.
”Sveriges statsminister Stefan Löfven säger i en intervju med Expressen att gängkriminaliteten är ett ”förbannat gift i samhället”.
– Det är fullständigt oacceptabelt att sådana här smågangstrar och ligor begränsar vanliga människors frihet i deras bostadsområden, i stan och på gator och torg.

Löfven säger även att regeringen sedan förra mandatperioden har förstärkt polisen och gett myndigheten mer ekonomiska resurser än vad de begärde.
Den senaste tidens händelser har fått stor uppmärksamhet. Förra veckan gick Moderaterna med partiledaren Ulf Kristersson ut och sa att det borde vara olagligt att vara med i kriminella gäng.” Slut citat.

Jag fattar fortfarande inte varför den moderatledda alliansregeringen skar ned polisutbildningen så mycket. Orsaken till detta var nog att de skulle ha råd med stora skattesänkningar och nu har den där Kristersson inget samvete och skyller allt på Socialdemokraterna. Jag tycker det är ett märkligt agerande. Det är snart 6 år sedan det blev en Socialdemokratisk regering men det första året av mandatperioden bröt man mot den regel som man alltid haft nämligen de lade en egen budget med stöd av Sverigedemokraterna och där saknades pengar till polisutbildningen. Undra på att det varit svårt att få fram poliser mot gängkriminaliteten och de satsade i på kampen mot gängkriminaliteten under sin regeringsperiod. Nu gapar man och skäller på S men självinsikt saknar man

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.