Mycket bra start av Björklöven, nu får inte pandemin öka då jag med flera vill se Löven live

Seriestart i allsvenskan i ishockey i går kväll. I första matchen spelade de två favoritlagen Björklöven och Timrå mot varandra i Timrå. Jag tycker det en bra match med en klar seger med 4-1 för Björklöven. Det var främst genom ett mycket bra försvarsspel och en riktigt bra målvaktspel där Rahimi spelade så bra som det går att spela men även hans backkompis Plant var mycket bra. Deras sätt att täcka skott som inte går att göra så mycket bättre. Jag gillade även skarpt att Daniel Rahimi tog ett djärvt steg när han gjorde 2-0 med en backhand rakt upp i krysset.

Hutchings var den som fick göra 1-0 på ett elegant skott. Vad jag även tycker var en framgång var att man inte lät Dahlén härja fritt i Björklövens försvarszon men han fick inga riktiga chanser. Reportrarna tycker Dahlén var blekare än vanligt men jag tyckte det var Björklövens försvarsspel som gjorde honom dålig. Jag tycker det var en riktig lagseger och därför ska jag inte hissa någon forward som extra duktig. Jag tycker vi ska vara riktigt nöjda men insatsen och tacka för uppvisningen. I morgon är det hemma premiär och det är mot AIK.

Det var lite överraskningar i alla fall för mig. Den största var faktiskt att AIK förlorade hemma på hovet med 4-2 mot Västervik. AIK hade förstärkt truppen en hel del och var av många tippade som ett topplag. Det gäller för Björklöven att inte bli övermodiga och tro att segern är klar. Mora vann borta mot Karlskoga, Almtuna slog Västerås hemma och Södertälje vann hemma mot Väsby. Nu hoppa jag verkligen att folk sköter sig så vi får börja gå på ishockey igen. Det är ett nytt system i år där segraren efter kval inom allsvenskan går upp i SHL vilket innebär att ett lag går upp och ett åker ur om inte förbundet hittar på några galenskaper.

Så här går det till i SHL och Allsvenskan
FAKTA: DET NYA SERIESYSTEMET
SHL:
Fortsatt 14 lag med 52 matcher i grundserien, där de sex bästa lagen går till kvartsfinal och lag 7-10 spelar play-in.
Lag 13-14 kommer spela play-out i bäst av sju matcher där förloraren degraderas direkt till hockeyallsvenskan

Hockeyallsvenskan:
Fortsatt 14 lag med 52 matcher i grundserien. Slutspelet har samma modell som SHL där vinnaren är direktkvalificerad till SHL.
Lag 13-14 kommer spela play-out i bäst av sju matcher där förloraren degraderas direkt till hockeyettan.

2 kommentarer

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Nej inte om man inte ändrar reglerna. Särskilda entrer, lucka mellan folket på läktare och det finns flera sätt att hålla avstånd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.