Domarinsatsen Södertälje – Björklöven en ren skandal. Domarna i allsvenskan håller inte måttet

Äntligen en som tar till orda över domarna i hockeyallsvenskan. Nu är det Björklövens målvakt som blev påkörd av en spelare så han bröt fingret och dom ett extra straff godkände de målet. Ja tala om hål i huvudet. Så här skrev Emma Klöver som inledning till en artikel om detta.

Björklövens stjärnmålvakt Kevin Poulin blev pååkt under söndagens match och bröt fingret, ändå godkändes det efterföljande målet. Nu riktar han skarp kritik mot de hockeyallsvenska domarna.
– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger han till Sporten. Slut citat

Resten av artikeln kan du gå in på VK.se och läsa.
Så här sa Poulin vidare till VKs Emma Klöver
Kevin Poulin är besviken på domarnivån så här långt i hockeyallsvenskan och la tidigare under måndagen upp ett inlägg på twitter där han skrev att han inte känner sig trygg i målet.
– Det är inte första gången (gårdagens överkörning). Tittar man på de tre-fyra senaste matcherna så har jag blivit pååkt, tacklad och fått spelare över mig och senaste matchen så hände det här och jag bröt mitt finger. Så någonstans känner jag att domarna inte skyddar målvakterna nog. Jag vet inte om det är målvakter generellt, jag kan bara prata för mig själv och jag känner inte att de har skyddat mig speciellt mycket under matcherna, säger han.
Kevin Poulin har spelat i många olika ligor både i USA och i Europa och säger att han aldrig varit med om att ett mål godkänns under de omständigheter som var i söndags.slut citat

Jag kan bara säga att jag håller med honom till punkt och prick. Man utökade till ett 2+2 system trots att det inte fans tillräckligt bra domare för ett system med en domare. Det blir inte bättre om man lägger till en otillräcklig till en otillräcklig. Snare blir det helt fel. Detta med att ringa måste det vara lika dålig kvalitet. Man ringde ju på målet som blev 1-0 och såg man inte att han körde över Poulin är man blind. Jag vet inte heller vilka bilder man tittar på för den bild vi fick se bakifrån målet såg man hur tydligt som helst att det var en hög klubba. Det kändes som om man helt enkelt önskade att Björklöven skulle förlora. Jag tycker det är synd att man inte granskat domare som man gjort med spelare om att man spelat på något spel.

Jag tycker det var bra att någon av de som är på isen reagerat på domarna. Ibland känns det som om ishockeyförbundet inte vet vad de gör. Jag känner också att den här regeln som kommit nu är att de som gör ett dåligt jobb inte ska få höra det. Det som hände mot Poulin är ett mycket grövre brott än det som Rahimi blev avstängd tre matcher för.

6 kommentarer

  1. Marko

    Tror Björklöven supporters måste vara dom gnälligaste i landet.
    Tar dessutom upp saker som påverkar er själva enbart och maskerar det som kritik generellt.
    Domarnivå är extremt svajig och ett lotteri kan jag hålla med om.
    Dom två situationer som tas upp är däremot tveksamma.
    MV, där är det kamp, utanför målgården.
    Olyckligt och trist men ett kampmoment.
    Hög klubba vid mål är oxå gränsfall och videobedömning gjordes.
    Att i ett inlägg om generellt problem med domarkvalitet samtidigt tycka spearing är ok bara björklöven står för det tar lite udden av kritiken.
    Tar inte heller upp den mest solklara missen i matchen med hög klubba klockrent i ansiktet rakt framför linjedomaren.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Såg du verkligen matchen. Han körde genom målgården mot målvakten. Jag är inte alls gnällig men vi har ett ishockeyförbund som inte har tagit ansvar och sett till att vi har väl utbildade domare. Som jag skrev i bloggen så hade man inte tillräckligt bra domare för ett system med en domare. Man måste även avlöna de domare som är bra så att det finns nya som vill ta över. Jag tycker att det här är ingen ny fråga som ingen har gjort något åt. Där har du det stora problemet och tyckte även Aftonbladets Wennerholm att deras 1-0 mål var fel. Jag undrat helt ärligt talat om du kan de regler som ishockey spelad efter. Dessutom har jag sett oerhört många NHL matcher och den Södertäljespelare som körde över målvakten i Löven hade fått det mycket hett om öronen även om målet hade underkänts och spelaren hade utvisats. Så gör man inte mot en målvakt

  2. Lövenfan

    Bra skrivet Lennart.

    Ett vidrigt dåligt domslut att en spelare tillåts att medvetet köra över ”vår” målvakt för att sedan förnedrande godkänna målet. Det är solklar interfierence. Bedrövligt.

    Vilka signaler sänder man ut när man godkänner sådana mål???

    Min känsla är att vi har En katastrofalt talanglös domarkår som växlas in nu med en ny generation. Det fanns domare förr som hade pondus och vett. Msn saknar starkt domare som Rådbjäer och Lärking.

    Bedrövligt att se motiveringen till varför de friade målet…

    Synd för Poulin. Man undrar… hade han valt att komma till löven såhär i efterhand när domarkåren så uppenbart gör bort sig totalt???

    Jag tror han avstått i s f.

    Men motiveringen säkerheten.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det finns och fanns två domare till dom hållit den klass som du nämner och det är Bosse Nilsson från Gävle och Garry Eriksson från Skellefteå

  3. Carl

    Elitdomare hör hemma i toppdivisionen, inte i allsvenskan. Finns en rätt bra regel som lyder ”domarn döm” rätt eller fel är inte så lätt alla gånger. Gilla läget lennart och sluta gnäll när det inte går lövens väg.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag kommer aldrig att gilla när domarna inte följer regelboken. Ansvaret ligger på Svenska Ishockeyförbundet som har ansvaret för att se till att det finns bra domare i alla serier. Det är som i alla andra yrken att en del klarar inte av jobbet. Men att utbilda ligger främst på förbundet men jag tror också man måste få ”gamla” ishockeyspelare att bli domare. Det är för många som inte har spelförståelse vilket är viktigt. Möjligen har man för dåligt betalt för den tid man sätter av då många får offra en hel dag för en match

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.