Det är inte bara allsvenskan i hockey som har dåliga domare, i lördags fick en häst vinna på V75 trots att han kört ca 300 meter innanför banmarkeringarna

Det är inte bara ishockey som har dåliga domare. I går fick vi se på V75 hur den segrande hästen i avdelning 1 körde innanför banmarkeringarna från lite drygt efter halva sista kurvan och dömdes tros detta som segrare. Ett mycket dåligt beslut då hästen för det första fick ett kortare lopp. Jag tycker det var en ren stöld av oss som spelar på trav om man har så usla regler eller domare att man kan vinna och köra innanför banmarkeringarna. Nu hade både jag och vi med båda hästarna på kupongen. Vi har både i går och idag fått se en häst diskas på Bergsåker som var en och en halv längd före de andra hästarna i mål.

Det är många med mig som tycker att det var fel både på domarna och reglerna när man kunde döma häst nr 6 som vinnare. Jag tycker travsporten är på helt fel väg när man först kunde ändra alla resultat på loppen där Propulsion startat när det gäller prispengarna och resultatet medan de som spelat på den häst som nu korats som vinnare inte får några pengar. Svensk Travsport har ju gett tillåtelse att hästen fick starta och borde då stå sitt kast mot ATG. Retroaktiv bestraffning ska inte kunna få ske. Nu tillbaka till de som dömer på banan och och tillåter en häst som kör innanför banmarkeringarna i drygt tre hundra meter som vinnare. Det är en stöld från spelarna och vi får ge fasen i att spela på Romme i framtiden som har domare som tillåter att man kör innanför banmarkeringarna. Det har tidigare dömts att hästen och ekipaget som kört mindre innanför banmarkeringarna diskats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.