Kommer Umeå att ha några lag i högsta serierna i fotboll och ishockey och visst måste man också få fram egna produkter

Fotbollssäsongen är nu avgjort. Det är första gången i mitt liv jag varken har sett UIK eller UFC live. Det fastän jag har bott så nära fotbollsstadion. Det är den här förbannade Coronan som ställt till det. Det är illa allt både damerna som var allsvenskan och herrarna i superettan ramlat ur sina serier. Båda lagen har fallit på målsnöret. Jag trodde ett tag att båda lagen skulle hålla sig kvar. Nu ser man också att flera av de ordinarie spelarna i respektive lag tackar för sig då de tycker att de har kvalifikationer att spela i högre serier.

Där är jag i alla fall mindre orolig för UIK eftersom de borde kunna fylla på med egna talanger och kanske slipper värva lika mycket som herrlaget. Det är det som är så konstigt att vi har aldrig haft så bra med anläggningar men det har varit svårt att få egna fostrade spelare som håller måttet i allsvenskan för damerna och superettan för herrarna. Det finns spelare även i andra lag som man tycker borde kunna utvecklas och att kunna vara en tillgång för båda våra bästa lag i fotboll. Jag tycker dessutom att Umeå som ort borde kunna vara tillräckligt attraktiv för unga lovande fotbollsspelare.

Finns det verkligen inga talanger bland pojk och flicklagen som har den talanden att bli duktiga fotbollsspelare. Det verkar även finnas liknande brister i rekryteringen till Björklöven. Varför satsar man då massor med pengar på pojkar och flickor när man inte kan leverera folk till UIK och UFC. Ungdomsverksamheten måste ha som mål att leverera spelbarare till större uppgifter. Klarar man inte det kommer det inte att gå så bra. Jag har inte sett några planer på hur man tänker för framtiden. Jag har alltid tyckt att de har varit bra om Umeå haft ett herr och ett damlag i högsta serien inom fotbollen men även inom ishockeyn. Det måste väl vara lönsamt att få fram egna spelare och skippa köpa in utifrån. Jag är mer orolig för fotbollen än för ishockeyn då den verkar ha ett större publikintresse. Ska man kunna fylla på med yngre spelare måste de även få prova på att spela i A-laget

2 kommentarer

  1. Skrämmande!

    Björklöven är ett praktexempel på det man inte skall göra! Köper spelare från USA och Kanada i parti och minut! Dollarjägare utan klubbkänsla. Har värvat en inköpare av rang! Juniorer får inte en chans att utvecklas. SHL till varje pris! Fjantiga Björklövens fans jublar inklusive en fd politiker! Sent skall synderna vakna!

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag tror det är ytterst få spelare som idag har en klubbkänsla. Däremot har säger alla som är inne i sporten att de allra flesta har en lag känsla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.