Donald Trump försöker in i det sista beordra fram ett fuskat valresultat

Jag trodde att man skulle slippa höra mera om Donald Trump. Det går tyvärr inte utan nu kommer det fram saker som visar att han försöker pressa fram republikaner att fuska fram ett nytt valresultat. Det som händer visar att han är en diktator som tänker fuska till sig en fortsatt period. Det finns även agerande som man tror att han till och med kan starta ett krig. Jag lägger ut tre notiser som handlar om hur han tänker försöka fuska ända in i kaklet. Min tilltro till USA som en demokrati har helt försvunnit. Så här har Omni skrivit om det som nu i natt kommit ut om hur Donald Trump beter sig. Rena rama maffiametoder.

Donald Trump har lämnat in två stämningar, en på federal nivå och en på delstatsnivå, mot Georgias republikanske valtopp Brad Raffensperger. Det skriver David Shafer, ordförande för Republikanerna i Georgia, på Twitter.

Orsaken till stämningarna är att det samtal där Trump vädjade till Raffensperger om att ”hitta” 11 780 röster var konfidentiellt – men att Raffensperger trots det spelade in det i hemlighet, skriver Shafer. Samtalet publicerades i går av Washington Post.

Han hävdar vidare att Washington Posts ljudklipp är ”kraftigt redigerat” och bland annat utelämnar villkoret att samtalet var ett försök att lösa en pågående rättstvist och därför konfidentiellt.

Här kommer artikel 2
Telefonsamtalet där Donald Trump pressar en partikollega i Georgia om att ”hitta” över 11 000 röster kommer att tolkas på två sätt, enligt SVT:s utrikesreporter Fouad Youcefi.

Trumps motståndare kommer att tolka det som en uppmaning att förfalska valresultatet, anhängarna som att presidenten vill se fler utredningar om valfusk.

DN:s Martin Gelin menar dock att samtalet med valtoppen Brad Raffensperger är ett kristallklart bevis på att Trump försöker fuska sig till en vinst i presidentvalet – något som orsakar en spricka i det republikanska USA.
”Trumps genomskinliga försök att fuska sig till en valseger har fått flera tunga republikaner och konservativa debattörer att tappa tålamodet”, skriver Gelin.

Och här kommer en tredje artikel
Joe Bidens rådgivare Bob Bauer säger i ett uttalande att det nu finns ”obestridliga bevis” på att president Trump pressar och hotar partikamrater för att upphäva en laglig rösträkning.

”Det fångar hela den skamliga historien om Donald Trumps angrepp mot den amerikanska demokratin”, skriver Bauer.
I ett samtal publicerat av Washington Post vädjar presidenten till Georgias republikanska valtopp Brad Raffensperger att ”hitta” 11 780 röster för att ändra valresultatet i delstaten. Slut citat
Man blir mörkrädd när man ser hur han agerar och han har ju även en advokat som inte beter sig som en advokat att försöka komma fram med lögner

3 kommentarer

  1. Stefan

    Snacka om att han får uppmärksamhet. Nu kommer han inte att lyckas men dessvärre så kommer väl anhängare att ställa till det.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag håller med dig men han är ett riktigt stor fifflare. Jag tror numera att hans seger när han blev president var riggat kanske med hjälp av ryssarna

  2. Ulf Parde

    Ja, här gör Trump bort sig. Han riskerar skada sina egna högerståndpunkter.
    Sedan kan man också ha synpunkter på hur vänstermänniskor skadar den politiska friheten.
    T ex. (se bl. a. blogg av Petter Nilsson, SD) när justitieminister Morgan Johansson, S tycks ha
    lyckats tvinga Youtube (Google) att stänga ner Swebb-TV. Jag har länge misstänkt att inte heller
    svenska socialdemokrater är några tillskyndare av yttrandefrihet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.