Kan det vara så att extremhögern i USA är beredda att införa en diktatur, inte omöjligt

Vart är USA på väg egentligen med de extrema högerkrafterna som finns i USA. Vi måste se detta på olika sätt och det första är att man hade en president som inte insåg att han förlorat valet och riktade lögner och konspirationsteorier mot andra. Han hade mycket extrema grupper som stödde honom bland annat med vapen. Som var så speciella i huvudet att de trodde på honom

Nu har det dykt om en republikansk kongressledamot som verkar leva på en helt annan planet och hon heter Marjorie Taylor Greene. Hon har gjort så många uttalande om att folk mördats och som ska skjutas att det är inte tänkbart. Hon har även sagt att vissa personer skall skjutas. Nu röstade man bort henne där man kunde göra det.

Den kontroversiella republikanska kongressledamoten Marjorie Taylor Greene får inte sitta kvar i de två utskott hon varit medlem i. Det står klart efter en omröstning i USA:s representanthus. Hon kommer från konspirationsrörelsen Qanon, har gjort rasisiska och antisemitiska kommentarer samt att hon talat om våld mot ledande demokrater. Hon avsattes även med stöd från en del republikaner.

Taylor Greene försökte i ett tal inför
omröstningen förklara tidigare uttalanden, som stöd för den grundlösa konspirationsrörelsen QAnon. ”Jag tilläts att tro på dessa saker som inte var sanna och jag pratade om dem och det ångrar jag definit. Jag tror ingen tror ett enda ord på vad hon sa. Hon är dock inte ensam från att ha blivit en extremhöger och den är farlig för demokratin även i USA har vi sett och jag har sagt det och säger det igen. Bli inte förvånad om det blir inbördeskrig i USA för en andra gång

Så här har Omni skrivit om det som hände
Den kontroversiella republikanska kongressledamoten Marjorie Taylor Greene får inte sitta kvar i de två utskott hon varit medlem i. Det står klart efter en omröstning i USA:s representanthus.

Taylor Greene har fått stor uppmärksamhet på senare tid efter nya avslöjanden om att hon de senaste åren delat idéer som kommer från konspirationsrörelsen Qanon, att hon gjort rasisiska och antisemitiska kommentarer samt att hon talat om våld mot ledande demokrater.

Elva republikaner röstade med demokraterna i omröstningen, som slutade 230–199. Flera amerikanska medier konstaterar att det är ovanligt att ett parti lägger sig i det andra partiets utnämningar. Demokraterna motiverar beslutet att ta frågan till omröstning med att Republikanerna själva inte agerat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.