Nu öppnar liberalerna dörren till Sverigedemokraterna helt obegripligt

Nu har det kommit besked från Liberalerna och deras ordförande att man öppnat dörren åt Sverigedemokraterna. Hon har gett dessa antydningar redan när hon var i programmet 30 minuter. Så här skriver Aftonbladet om hennes tal idag. Jag citerar ”Nyamko Sabuni vill se en borgerlig regering och öppnar för att samtala och hitta samsyn med Sverigedemokraterna.
Beskedet möts av hård intern kritik.
– Att Liberalerna skulle kohandla med Sverigedemokraterna vore förödande, säger Anna Starbrink ” slut citat Aftonbladet.

Jag är inte alls förvånad över det ställningstagandet och är ganska säker på att detta är slutet för Liberalerna. Hon vill och är beredd att diskutera med ett främlingsfientligt parti på yttersta högerkanten och ett parti som sagt att Liberalerna är deras största fiende. I den duell som man hade i Agenda lade Åkesson ansvaret för den friare invandringen helt på liberalerna.Hon säger också vilka alla andra partier sagt att Januari avtalet gäller den här mandatperioden ut. Det har Löfven och Lööf även sagt och så är det. Däremot har Lööf sagt till Aftonbladet att få genomslag för liberal politik. Utan att förhandla med ett antiliberalt SD”.

När januariavtalet upphör då kan man åter införa värnskatten som var ett måste för liberalerna i förhandlingen om januariavtalet. Jag trodde att under Sabuni blir det en annan politik där välfärden och den främlingsfientliga politiken kommer att finnas med eftersom det är den absolut viktigaste frågan för Sverigedemokraterna och det gäller även flyktingpolitiken.

Ja det enda som kan rädda liberalerna i nästa val är stödröstning men varför ska moderaterna riskera att ge bort röster till ett parti som får svårt att ta sig in i riksdagen. De socialliberala krafterna kommer med säkerhet att finna att de är bättre att rösta på något annat parti. Steget de tagit nu är en bild av hur det är i Stockholm men som ni förstår känner jag många liberaler eller man kanske måste säga Folkpartiet som har haft en helt annan politik än det som man nu för. Jag skulle inte heller förvånas över om det kom förslag om att byta ut Sabuni. Jag vet och känner flera som erkänt att de ångrar att de föreslog henne som partiledare. Jag förstår de som sagt att varför ska jag rösta på en som har varit med att sänka partiet då hon går och tänker styra med SD och för M politik då är det bättre att ge sin röst direkt till M

2 kommentarer

  1. HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

    Ja det där med stödröstning som många påstår att folk sysslar jag med har jag svårt att tro på. Men det svenska systemet som gynnar de små partierna tror jag inte på. Det kan bli veto på skitfrågor som en majoritet utsätts för

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.