Thailand satsar hårt med vaccinering med AstraZenecas vaccin för att kunna öppna för turismen i Phuket

Thailand är ett land som lidit hårt av pandemin. Det beror på att turismen är en oerhört stor industri och många lever just på att så många besöker Thailand och vi hr varit dit många gånger men inte det år Tsunamin hade härjat. Vi var de flesta gångerna i Phuket och de fina husrummen, stranden och maten där. Vi trivdes jättebra där men flyttade från Kata när det blev för mycket ryssar där då de inte hade den blekaste aningen om hur man beter.

De fyra sista åren var vi på ett ställe som hette Bang Tao Beach som verkligen var bra och fin och lång strand. Nu ska man så fort som möjligt få tillbaka turismen och de ska masa vaccinera folket i Phuket område med AstraZenecas vaccin. Jag skulle gärna åka till Phuket någon fler gång men vi får se om det blir av. Det blev lite annorlunda där efter den senaste militärkuppen då man rensade stränder från alla matställen på stränderna liksom de butiker som fanns och det förstörde en del av känslan för Thailand

Så här skriver Omni om hur man i Phuket ska få tillbaka turismen.
Astra Zenecas coronavaccin kommer att vara det vaccin som huvudsakligen används i Thailand, uppger hälsoministern Anutin Charnvirakul enligt CNBC.

Mer än 150 000 personer i landet har nu fått den svensk-brittiska jättens vaccin och antalet som fått biverkningar ”anses vara mycket lågt”, enligt ministern.

Thailand försöker nu också att få i gång den viktiga turismen igen, skriver CNBC vidare. TT skriver att Phuket kommer att gå före i vaccinkön. Tidigare har vårdarbetare och äldre prioriterats, men nu är det alltså Phuketbornas tur.

– Om vi kan få immunitet för 70–80 procent av öns befolkning så kan vi ta emot utländska turister som vaccinerats, utan att behöva karantän, säger Phukets viceguvernör Piyapong Choowong slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.