Till hösten blir jag ”myndig” som KS ordf….

Till hösten blir jag ”myndig” som KS ordf. Så måste det vara när man haft posten i 18 år som är myndighetsålder i Sverige. Det har varit roligt och stimulerande på alla sätt. Vi har gjort en bra stad ännu bättre att leva och bo i.

Det här är inget enmansjobb utan att man först haft partiets förtroende för att få uppdraget och sedan självklart att väljarna gett oss mandatet att leda Umeå. Det är egentlige hela vårt Socialdemokratska team som drivit Umeå framåt men vi har också hållit ihop partiet. Har man inte konflikter går det inte.

Ett bra samarbete och samarbetsklimat med andra partier och dess gruppledare och att man pratar med varandra är viktigt. Det gäller att förs en politik som är bred så att man får väljarnas förtroende och att man inte blir för smal i politiken.Det har gjort att vi är en av Sveriges snabbast växande kommuner.

Det är tillväxt som är framgångsfaktorn där nya jobb skapats som gjort att vi har en bra välfärd i Umeå och ett brett utbud av i stort sett allt som människor behöver för ett drägligt liv. Jag hoppas självklart att den här utvecklingen kommer att fortsätta.

Jag tror att en del i framgången för mig personligen beror på öppenhet och ärlighet och att man hela tiden står för vad man gör. Man ska tala sanning i varje läge. Politik är en förtroende bransch och det måste man ha för att kunna arbeta framåt. Det är inte enbart inom politiken som gjort det möjligt utan vi har också haft lätt att rekrytera de tjänstemanna experter som behövs för att driva utvecklingen framåt.

Jag ser fram emot myndighetsåldern för 18 år är en lång tid och det har hänt mycket som varit positivt både för mig själv och förhoppningsvis även för Umeåborna. Det är ändå ett måste att utvecklingen får fortsätta och att vi har en tillväxt även i framtiden för alternativet som går åt motsatt riktning känns inte bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.