Lars Adaktusson skriver i Dagen att Ebba Buch agerande i husaffären och det grova förtalet kan ha skadat KD. Helt rätt

Det har varit ganska tyst inom KD när det gäller hennes husaffärer och som en följd av detta förtalsdomen. Det är tidigare Journalisten Lars Adaktusson som nu kritiserar hur hon har hanterat förtalsdomen. Han är rädd att den kan ha skadat förtroendet för Kristdemokraterna. Det tror jag säkert att han har fog för att säga. Hon har ju köpt sig fri från en rättegång genom att erkänna i ett strafföreläggande med böter på 60000kr. Det är självklart att ett sånt agerande skadar partiet men även henne själv. Gör hon inte det är det mycket märkligt. Att erkänna ena minuten och i den andra säga att hon har gjort rätt skulle skada vilket parti som helst i en likadan situation.

Så här skriver Omni om detta.
Riksdagsledamoten Lars Adaktusson (KD) kritiserar sin partiledare Ebba Busch och hur hon har hanterat domen om grovt förtal.
I en intervju med tidningen Dagen säger Adaktusson att Buschs husaffär och förtalsdomen kan ha skadat Kristdemokraterna. Dessutom säger han att han ”känner en oro för partiet” och varnar för tendenser till en osund partikultur.
– Det saknas i dag forum för partiintern debatt. Vid riksdagsgruppens möten blir det påfallande ofta tyst när ordet är fritt, säger han till tidningen.
Han kan i nuläget inte säga om han har förtroende för Ebba Busch.
– När det gäller den personliga förtroendefrågan är det mer komplicerat än att bara svara ja eller nej, säger han. Slut citat

En kommentar

  1. Nils Andersson

    Hon hade problem tidigare. Med sin människosyn.,
    värderingar. Inte har det blivit bättre efter domen.
    Hur länge har partiet råd att ha henne kvar som ledare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.