Skandal att vägarbetare som gör sitt jobb hotas. De som gör detta ska ha hårda straff

Det är dags att införa mycket hårdare straff för de som hotar vägarbetare. SEKO har larmat om att det förekommer Hot, våld och trakasserier mot vägarbetare. Det är trafikvakterna som är värst utsatta. Det här måste man göra något åt och man är ju pigg på att stötta upp kameror för fortkörning kan man sätta upp övervakningskameror där trafikvakterna står.

Det finns dessutom övervakningskameror som då även kan se vilka registreringsnummer bilarna har. Det går också att stänga av vägarna medan arbetet pågår och låta bilisterna köra andra vägar. Då behövs det att man sätter upp hänvisningar så man kan ta en. Det är ju för långsökt så det får man nog spola på de flesta ställena men på en del går det säkert. Bättre övervakning och den som hotar kan ju stoppas när den kör ut från avstängningen. Så här kan det inte fortsätta men straffet ska vara mycket kännbart och körkortet ska man ta i beslag omedelbart och vara borta länge och böter då det svider i skinnet.

Så här skrev Aftonbladet i går
Ökat hat och hot mot vägarbetare
Hot, våld och trakasserier mot vägarbetare har ökat i sommar, larmar vägarbetarnas fackförbund Seko som oroar sig över den negativa trenden.
Ilskna bilister som ger sig på vägarbetare verbalt eller fysiskt är ett problem som är känt sedan tidigare för facket. Men med flera, stora vägarbeten i landet i sommar, har utvecklingen gått åt fel håll, enligt Seko.
Värst utsatta är ofta trafikvakterna.
– Medlemmar ringer in från olika delar i landet och vittnar om att man utsätts. Att både hoten och våldet ökar, det är väldigt tråkigt, säger Andreas Forsberg, ordförande för Väg och Ban, Seko, till TV4 Nyheter.
– Tidigare kanske man knöt näven i bilen men helt plötsligt går man ut och knyter näven åt personen, skriker eller hotar att köra över någon, fortsätter han.
Facket tillsammans med byggföretagen har nu tillsatt en arbetsgrupp som ska verka mot våld och trakasserier, men även förebygga konfrontationer genom lösningar som att till exempel leda om trafiken, rapporterar TV4.

4 kommentarer

  1. Olle

    Utrusta vägarbetarna med en liten Gopro kamera som spelar in en slinga på 10 minuter .Sen kan denna stannas när nån tok utsatt vägarbetaren för hot och det går att spela upp sekvensen för polis

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.