Smittspridning av covid i hela världen varför inte göra som Pentagon ställ krav att alla ska vaccineras

Ibland kan det komma sunda saker från Pentagon i USA. Det som jag tycker är rätt är att de tycker att alla anställda inom militären skall vara vaccinerade före den 15 september. Eftersom den är den sjukdom som under flera sekel skördats mest dödsoffer har jag själv frågat mig varför har vi inte lagar som kräver att alla medborgare ska vaccineras.

Jag tycker inte det är rätt att människor ska ha rätt att inte vaccinera säg och därmed kunna sprida detta dödliga virus vidare. Det är ju så att man ska ha rätt att sprida en dödlig sjukdom vidare. När det gäller sexuellt överföringsbara sJukdomar så är det väl straffbart. Om man inte inför ett obligatoriskt krav på vaccinering får man i stället införa förbud att vistas på arrangemang och andra möten måste man ha ett intyg för att komma in som talar om att man är vaccinerad. Tolkar jag Pentagons beslut rätt så vill de att de som jobbar i försvaret ska ha vaccinerats och det är helt rätt. Det kan inte vara en frihet att avstå vaccinering och därmed få rätt att smitta andra.

Så här skrev Omni om Pentagon krav.
USA:s försvarsdepartement Pentagon vill ställa krav på att alla anställda inom den amerikanska militären ska ha vaccinerat sig mot covid-19 innan 15 september, enligt ett dokument som nyhetsbyrån AP tagit del av.
En förfrågan kommer att göras till president Joe Biden för att få godkänt att ställa kravet. Slut citat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.