Den 29 september ska alla restriktioner bort bland annat publik på arrangemang inom idrott och kultur

Nu börjar man se ljuset i tunneln när det gäller pandemin. Idag har Folkhälsomyndigheten och regeringen presskonferens om framtiden och det var glädjande besked. Det gäller att de restriktioner som finns när det gäller bland annat publik på arrangemang ska tas bort. Allt beror på att det går bra med att folk går och vaccinerar sig mot covid 19 och pandemin den försvinner inte. Det har sagts hela tiden att när det är tillräckligt många som vaccinerat sig då kan man lätta på restriktionerna och där är man nu enligt bedömningarna. Det betyder i korthet att vi kan fylla A3 Arena och se Björklöven spela hemma mot Kristianstad hemma. Det känns verkligen skönt att vi börjar återgå till det normala och bland annat slippa dessa förbannade digitala möten. Man ska titta även på detta med vaccinationssbevis vid de allra största arrangemang om det kommer att behövas. Jag hoppas att man slipper detta men de som inte vaccinerar sig ska kunna stoppa arrangemang.

Så här skriver Omni om detta. Sverige kommer att kunna lyfta flera restriktioner från den 29 september, meddelar regeringen och Folkhälsomyndigheten på en pressträff.
Tack vare en framgångsrik vaccinationskampanj har Sverige kommit långt i hanteringen av pandemin, säger socialminister Lena Hallengren (S).
– Vi tar ett steg mot en normal vardag, mot ett samhälle fritt från restriktioner, säger Hallengren.
Det här innebär att Sverige går in i steg fyra i regeringens öppningsplan, det näst sista steget.
Bland annat tas deltagartaket för allmänna och privata sammankomster bort, liksom rekommendationen om att jobba hemifrån.
Ännu finns inget planerat datum för det sista öppningssteget, steg fem, ska ske. Det steget handlar företrädesvis om individuellt ansvar, som handhygien, avstånd och stanna hemma vid symtom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.