Usama bin Laden har dödats, det har även Kadaffis son

Usama bin Laden har dödats. Det är morgonens stora nyhet i världen. Han dödades i ett hus i Pakistans huvudstad Islamabad. USA har jagat honom i stort sett i 10 år och för amerikanerna är det så viktigt att president Obama går ut i ett tal och bekräftar detta och att kroppen finns i USA,s förvar. Visst är terrorismen ett gissel och nu får vi se om mordet på honom ger den lugn och ro man vill ha eller om de leder till upptrappming av våld och ytterligare terror och våld.

Under helgen bombades det hus där Kadaffi sades vara och där hans son och tre barnbarn dog. Nato förnekade att man var ute för att mörda Kadaffi men hur ska man få trovärdighet i den muslimska värden för detta. Nato å sin sida hävdar att det var ett militärt mål man bombade.

Jakten på bin Laden är ett slut efter10 års misslyckanden och folk jublar i USA,s huvudstad. Samtidigt väntar man på hämndaktionen. I Libyen gick människor direkt till hämdaktion, och Natoländerna tvingas lämna landet, och kort därefter ber Kadaffi om ursäkt.

Den ursäkten är bara taktik och frågan är hur mycket taktik allt detta är för alla berörda parter och jag tvivlar på att våldet och terrorn kommer att avta. Lösningen är nog bättre levnadssandard för medborgarna men vem jobbar med dessa frågor. Risken för nya våldsspiraler är uppenbara och spekulationerna om att bin Laden är död tar ny fart i propagandan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.