Tror inte på att det kan bli någon uppgörelse med V och det kan bli ett extraval

Det ser helt enkelt ut som det är stora svårigheter med förhandlingarna med Västerpartiet. Jag har egentligen inte väntat något att när man ser hur Dagostar agerar. Budgeten är ju lagt sedan länge så det förstår jag blir svårt att ändra på nu. Jag har sagt det tidigare och gör det ingen det kommer inte att gå att göra upp med Vänsterpartiet i det här läget. Då blir det nog så att talmannen ändå lägger fram Magdalena och det blir omröstning till veckan och då röstar Vänsterpartiet nej. Då blir det så att budet går till Kristersson och troligen blir det nej även då om inte vänstern gör upp med M och SD. Blir det nej då går budet till Magdalena igen för går det inte att komma fram nu går det inte den heller. Jag tror att konsekvenserna blir att det blir 4 nej och därmed ett extra val. Vart ett extra val leder till är svårt att gissa men troligen är det flera partier som hamnar i riskzonen att ramla ur. Det är då en risk att den nya högern kommer i ett läge där de får bilda en regering för några månader. Det blir nog konsekvenserna av vänsterns nej till Magdalena Andersson och det kommer då om man inte förhandlar klart att bli högerbudgeten som fastställs av Riksdagen.

Så här skriver Omni om förhandlingsläget.
De brådskande förhandlingarna om Magdalena Andersson som statsminister har kört fast, uppger källor för GP.
I morgon ska den nya S-ledaren lämna en delrapport till talman Andreas Norlén men Vänsterpartiets krav på ett avtal för att reglera samarbetet har gjort det svårt för partierna att komma överens.
– Det förhandlas men händer ingenting, säger en uppgiftslämnare till GP.

På måndag klockan 13 löper den förlängda tidsfristen ut. Då ska talmannen avgöra om han ska lägga fram förslag om Andersson som ny statsminister. Om så blir fallet sker en omröstning i riksdagen på onsdag.
Utöver ett samarbetsavtal har V-ledare Nooshi Dadgostar krävt höjda pensioner och förbättringar för sjukskrivna för att släppa fram Andersson. Slut citat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.