I Tyskland funderar CDU på att införa krav att folk vaccinerar sig mot covid då det är för få som vaccinerat sig

Det är i många länder man funderar över hur man ska göra för att begränsa smittspridningen av covid. I Tyskland fundera de konservativa partiet om det inte är dags att införa krav på vaccinering mot Covid. Anledningen är att man bara har en vaccinationslarm på 68 procent. I Nederländerna och Belgien är det stora protester mot regler som fattas. I Sverige finns det tillexempel en ledarskribent från moderata Svenska Dagbladet att det är en inskränkning i den personliga integriteten att införa vaccinationsbevis. Om det är en moderat syn vet jag dock inte. Det finns inom den religösa rörelsen som också är emot vaccinering.

Jag tycker det är bra med vaccinationsbevis för varför ska jag behöva var rädd att gå på ishockey och smittas av någon som inte är vaccinerad. Det kan väl inte vara en frihet att ha rätten att sprida smitta. Visserligen kan även en vaccinerad vara smittad men det är mycket mindre risk. Är man vaccinerad är risken mycket mindre att man blir allvarligt sjuk eller mycket mindre risk att man dör.

Så här beskriver Omni hur CDU i Tyskland diskuterar
Flera medlemmar i tyska förbundskanslern Angela Merkels CDU vill att Tyskland inför krav på vaccinering mot covid-19. Detta i syfte att öka landets vaccinationstäckning från dagens 68 procent, rapporterar Reuters.

Tilman Kuban, ledamot i förbundsdagen och ledare för CDU:s ungdomsförbund, är en av dem. I en debattartikel i Die Welt skriver han att Tyskland ”nått en punkt” där ett sådant krav är motiverat.
Samtidigt skriver tyska Bild att det fram tills nyligen fanns information på regeringens hemsida om att det inte finns någon vaccinationsplikt, men att informationen nu har tagits bort. En talesperson för regeringen säger att det tagits bort efter beslutet att införa obligatorisk vaccinering för anställda inom vård och omsorg. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.