Förhoppningsvis kan amerikanerna vakna upp och se att klimatförändringarna drabbar landet hårt

Kunskapen om klimatförändringarna är mycket låga i USA. En bidragande orsak var att tex Donald Trumps hjärna inte tog åt sig vad forskare hela tiden sagt. Däremot har ju nuvarande presidenten Biden insett detta när det här stora ovädret som drog fram genom många stater beror just på klimatförändringarna där städer delvis utraderades och över hundra personer dog. Tyvärr har Biden inte med sig alla i Demokraterna för att kunna sätta in åtgärder för att bromsa klimatförändringarna. Jag tycker faktiskt synd om det amerikanska folket som inte heller inser vad som håller på att hända på jordklotet.

Så här har Omni skrivit om detta.
Förödelsen efter tornadoovädret i den amerikanska Mellanvästern är en påminnelse om vad som kan vänta i en framtid med allt mer extremt väder, skriver CNN:s Zachary B Wolf i en analys. Men han konstaterar samtidigt att president Joe Bidens klimatsatsningar går en osäker framtid till mötes i senaten, och att Biden i stället för klimatet har fått kämpa med frågor om höga bränslepriser och ökande inflation.
”Vår tids stora existentiella hot fastnar, på nytt, i vår demokratis politiska verklighet”, skriver han.

Aftonbladets Wolfgang Hansson skriver å sin sida att katastrofen kanske kan vara det som övertygar de två demokratiska senatorer som ännu är tveksamma till satsningarna att ge upp sitt motstånd.
”Kanske kan händelser som den här öka amerikanernas acceptans för att på allvar göra något åt klimathotet”, skriver han. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.