Det är inte så mycket positivt om Norge och deras Covid strategi. De har en enorm smitta gentemot Sverige

Det tystnar mer och mer om hur bra det har gått för våra grannar väster om oss nämligen Norge och pandemin. Nu skenar smitta i Norge och den norska hälsomyndigheten säger att man inte vet hur man ska ta sig ur pandemin. Myndigheten säger nu att man inom några veckor kan ha mellan 90000 och 300tusen nya smittade per dag. I Sverige är smittläget nu betydligt lägre men det finns fortfarande för få som är vaccinerade och det finns för många som fortfarande inte tror på att vaccin är det enda som kan stoppa pandemin. Norge stänger nu ned betydligt med de konsekvenser det får på ekonomin. Jag undra om inte deras hälsomyndigheten numera ångrar hur de pekat finger åt Sverige och samma sak gäller de flesta medier som med hänvisning till hur bra Norge skött pandemin vår en ångervecka. Det verkar se ut som om vaccinering och de som fått covid är bromsen mot smittan. Det är nog många fler i hela världen som kommer att dö på grund av pandemin

Så här beskriver Omni det som nu sker i Norge
De norska hälsomyndigheterna vet i nuläget inte hur landet ska ta sig ur pandemin. Det säger hälsovårdsdirektör Bjørn Guldvog efter beskedet om att Norge kraftigt skärper sina restriktioner, rapporterar NTB.
– Vi har inte modellen för vägen ut i dagsläget, men vi tror att vi kan börja titta på det när vi kommit över den första omgången med omikron, säger Guldvog.
Tidigare under måndagen meddelade statsminister Jonas Gahr Støre att Norge bland annat inför totaltstopp för alkoholförsäljning på krogen och inför rekommendationer om hemarbete.
Dessförinnan hade hälsomyndigheten FHI varnat för att landet om tre veckor kan hamna i ett läge med mellan 90 000 och 300 000 nya fall dagligen om åtgärderna inte skärptes. Slut citat Omni

En kommentar

  1. Svenne

    Ja stänger man helt ner gång på gång så gitevis skenar smittan vid varje öppnande också, det är ju logiskt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.