För lite folk som vaccinerar sig och nya viruset har inte tagit över i Sverige

Det pratas mycket momsen nya smittan omikron men det är 84 personer som är smittade. Det finns de som vill stängande landet helt och det är så kallade experter. Men länder som gjort det har inte lyckats speciellt bra. Det kommer muterade virus som sprider sig snabbt. Det verkar precis som om att det enda som hjälper är att folk går och vaccinerar sig. Jag tycker nästan det är en skandal att inte det finns en regel att sjukvårdspersonal och de som jobbar inom äldreomsorgen ska vara vaccinerade. Det är en global pandemi som snart är inne på sitt tredje år och fortfarande är det många som inte tagit sina sprutor. Även om de inte hindrar smitta helt så har det en stor effekt att de skyddar bra mot allvarlig sjukdom och död. Såg en artikel som handlar om USA att där är det fler som dött av covid än av krig och trots det är det många som inte tar sprutor och att det är främst bland den kristna högern man inte vaccineras

Så här har Omni skrivit två artiklar
84 personer har nu bekräftats smittade med omikronvarianten i Sverige, enligt Folkhälsomyndigetens senaste uppdatering.
Avdelningschefen Britta Björkholm påpekar dock att det pågår ett väldigt intensivt arbete på landets laboratorier och att det upptäcks nya fall löpande.
– Det rör på sig snabbt. Säger man en siffra blir den inaktuell så fort man har sagt den, säger hon under en pressträff.
Det är fortsatt framför allt storstadsregionerna som är drabbade av den nya virusvarianten.

Antalet intensivvårdade patienter med covid-19 per 100 000 personer var nio gånger högre bland ovaccinerade än bland vaccinerade under de senaste fyra veckorna, skriver Expressen.
Folkhälsomyndigheten skriver i sin senaste veckorapport att ökningen av covid-19 är lika stor bland vaccinerade och ovaccinerade. På intensivvården ser utvecklingen annorlunda ut.
27 människor lades in på iva på grund av covid-19 under förra veckan. Av dem är 20 ovaccinerade.
– Är du ovaccinerad har du en väsentligt högre risk att behöva vård inom intensivvården, jämfört med den som är vaccinerad, sa Sara Byfors, enhetschef på Folkhälsomyndigheten, under torsdagens pressträff. Slut citat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.