Förtroendet för socialdemokraterna ökar kraftigt

Nya mätningar igen i Sifo när det gäller partisympatierna och det är med glädje jag ser att det är framgångar för Socialdemokraterna. Nu ligger både L och Mp under spärren för att komma in i riksdagen. Jag tror dock inte på statsvetaren och att det bara beror på att Magdalena Andersson som statsminister varit mycket i media.

Det är många inte minst från fackföreningsrörelsen som tycker att Miljöpartiet haft för stort inflytande i politiken. Nu sedan de lämnat regeringen tycker man att Socialdemokraterna på ett mycket bättre sätt kan driva vår politik. Jag är lite förvånad över att Sifo tror att framgångar och även motgångar beror på partiledarna och inte inser att det är främst politiken man röstar på. Jag känner i alla fall att oerhört många tycker det är bra att Miljöpartiet lämnat regeringen. Vi socialdemokrater har under de flesta tiderna haft folk i regeringen som haft stort förtroende för. De som är och har varit statsministrar och finansministrar har stått högt i kurs hos folket och man har litat på dem. Jag tror även den här tiden som varit med svåra lägen i Riksdagen och främst januariavtalet och uppgörelser med Liberalerna under Januariavtalet och främst den inte har skapat förtroende. Jag spekulerar inte bara men jag träffar oerhört mycket folk när jag är på platser och möter väljare som tex på Björklövens match i går kväll och jag hör ju vad de vittnar om.

Så här skriver Omni
Både Liberalerna och Miljöpartiet hamnar tydligt under riksdagsspärren i Sifos nya mätning för GP och SvD. Partiernas stöd ligger på 2,8 respektive 3,2 procent. MP:s siffra är den sämsta för partiet i en Sifo-mätning sedan 2002, skriver GP.

Samtidigt fortsätter Socialdemokraterna att klättra. Stödet för S är nu 31,1 procent, en ökning med 2,2 procentenheter jämfört med mätningen i november.
Statsvetaren Jonas Hinnfors beskriver den senaste tiden som rörig för väljarna, och säger att Magdalena Andersson fått stort fokus.
– Hon har varit i rampljuset vid budgetförhandlingarna, som ny partiledare och som ny statsminister.

Inom parantes förra månadens mätning
Vänsterpartiet 9,7 % (9,3 %)
Socialdemokraterna 31,1 % (28, 9 %)
Miljöpartiet 3,2 % (3,6%)
Centerpartiet 7,0 % (8,1%)
Liberalerna 2,8 % (2,3%)
Moderaterna 20,0% (21 %)
Kristdemokraterna 5,1% (4,6%)
Sverigedemokraterna 19,7% (20,3%)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.