Hur är det med arbetsmiljön på Expressen där man avskedar folk

Hur är det med arbetsmiljön och tystnadskulturen på Expressen. De har nyss avskedat en journalist Frida Sundkvist som de säger har agerat mot tidningen. Själv säger hon att det beror på att hon pratat med andra medier om missförhållandena på tidningen. Jag har däremot inte hittat något om att hennes fack ogiltigförklarat avskedet. Avsked innebära att man får gå på stubinen dvs omedelbart. I dagligt tal är det vanligt att de flesta medierna inte skiljer på avsked och uppsägning. Avsked får mån gå direkt , uppsägning kan man använda både av personliga skäl och arbetsbrist och avsked går inte att använda vid arbetsbrist. Jag har i alla tider ansett med den maktfaktor en tidning är att media borde även granska varandra. Jag tror inte en sekund att Expressen ska erkänna att de gjort något fel. Jag är även ganska säker på att det inom media finns en oerhört kraftig tystnadskultur

Så här har Omni om det som hänt på Expressen
Expressens chefredaktör Klas Granström delar inte bilden ”av kompakt mörker” som återgetts efter ETC:s granskning om arbetsmiljön på kvällstidningen. Det säger han till DN.
– Jag ser ett Expressen i dag där ledarskapet är mycket mer delegerat, och med ett kommunikativt och mycket mer öppet klimat, säger han.

Granström säger även att tidningen ska göra en ny arbetsmiljöundersökning som ska komplettera en medarbetsundersökning som gjordes i höstas. Nyligen avskedades grävreportern Frida Sundkvist, enligt henne beror det på att hon pratat med medier om missförhållanden på tidningen. Slut citat. Men jag har svårt att tro att det är en grund för ett avsked att man får avskeda en person för att man pratat med media om missförhållanden på en arbetsplats. Har inte media folk den lagstiftande rätten om meddelarfrihet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.