Björklöven vann i går trots dåligt spel i två perioder och nu närmar sig kvalet till SHL och kvalet ut ur SHL

Det har blivit en ordentlig uppryckning i Björklöven. I går tog man den 6:e raka segern. Men för att vara helt ärlig tycker jag det var en riktigt dålig match i både första och sista perioden. Första slutade 1-1 efter många om och men där Vita Hästen hade minst lika bra målchanser som vad Björklöven hade. I andra perioden blev det mycket bättre och den kunde man vinna med 2-0 och då kändes det som om segern var säkrad. Men så kom tredje perioden och då kändes det under långa tider so Hästen skulle hinna i kapp. Det fick under långa stunder åka runt i Björklövens zon och Löven hade svårt att få ut pucken ur den egna zonen. Som tur så storspelade Jonna Voutilainen i målet och höll tätt. Men just som man blev fulltalig efter 53:58 då kom en kontring från Löven av Ottosson blev det returer och Possler kunde skjuta in pucken i mål lyckades man hålla tätt och vinna med 4-1. Skotten vann dock Löven med 12-9 i första, 14-8 i andra men förlorade skotten i sista med 5-12. Man hade chanser i två första perioderna men dålig med skyttet och som sagt sista perioden var bedrövlig. När man gick hem var det bara segern som gladde. Nu är det tre matcher kvar i grund serien och alla är hemma och första matchen är inte förrän på fredag då det är Västerås hemma och söndag spelar man hemma mot Troja och grundserien avslutas med hemma match mot Västervik. Ett program som inte ser alltför svårt ut men då måste spelkvaliteten höjas betydligt. På skadefronten kommer knappast Plant tillbaka tveksamt är det nog om han kommer att spela mer ishockey. Han har fått flera tacklingar mot huvudet men de dåliga domarna som dömer kommer jag inte ihåg om det blivit någon utvisning då det ska vara matchstraff enligt reglerna. Vainio kanske kommer till spel. Olofsson och Gropp de har inte platsat på slutet. Det har varit lite upp och ned denna säsong men det kan bli en ganska bra säsong trots allt. Tråkigt är att domare kvaliteten varit dålig och-element följer inte heller reglerna och blåser av när motståndare passerar linjen och kommer in i målgården.

Det är och trist när fansen är så hemska att de beter sig så illa mot Wallson att han känner sig tvingad att sluta inte minst med hänsyn till familjen. Nu blir man knappast bättre än 4 i serien så man får liten chans att välja motståndare i slutspelet utan får ta när de tre första lagen valt motståndare. Jag tror det blir svårt att nå final om man får möte MoDo som jag har tippat här på seniorboendet att det är de som blir det lag som går upp i SHL. Numera är det tyvärr bara ett lag som går upp och det är inte rätt som jag tycker. De två lag som har gått upp tidigare har klarat sig kvar och Timrå har chansen om de fortsätter som de gjort på slutet. Jag hoppas att det blir Djurgården eller Malmö som trillar ur. De har 6 matcher kvar att spela medan Timrå har 7. Spännande avslut på årets ishockey som fick spelas färdigt trots pandemin men inte det året Björklöven och MoDo var på väg att gå upp. Förra säsongen fick inte Löven riktigt chansen mot Timrå då man nog hade pandemin i laget. Vi får i år hoppas på det bästa då jag tror att det material man har borde räcka för att gå upp bara man får spelet att funka i hela kvalet och att det inte blir upp och ner som stora delar av de här säsongen