Elvis Presley är den som befriade oss från gammal musik av gav oss den musik vi gillade nämligen rocken roll

Ibland kan det vara djävulskt skönt att bara sätta sig ner och lyssna på lite klassiskt musik. För mig är det att lyssna på lite klassiskt rock musik och idag blev det Elvis Presley och hans musik. Jag tror inte få har fått vara med om en sådan musik som han bidrog till han slog igenom. I början kunde vi inte lyssna på honom utan det blev att lyssna på andra Radiokanaler utom Sveriges Radios. Jag tycker fortfarande att han är bäst av alla. Jag har ett Fd kommunalråd i Bjurholm som har samma musik intresse nämligen Ingemar Nyman. Jag fick för bra många år sedan en present med alla Elvis låtar men det var på en skiva på Maptre format och den sådan som klarar inta alla Elvis låtar som är emot mer än 700 låtar har inte jag. Däremot har jag bra många låtar från CD skivor som jag i dag satt mig att lyssna på när jag kom till stugan. Det är för djävligt skönt att sätta sig där och lyssna på The King av Rocken Roll. Det behövs lite bra musik i dessa dystra tider.

Jag tänker också på vilken typ av frihet det fanns i dåtidens USA och Elvis hade visa saker i hans uppträdanden som inte fick utföras. I vilket fall som helst är Elvis Presley en som för musiken framåt och inte stoppas sv olika regim kritiker. Jag gillar Elvis låtar och kan sitta hur länge som helst att lyssna på dem och höra på en som kunde sjunga. Tur att det finns inspelat. Han var en riktigt vinnare för att vårt gillande av hans tolkning av rocken roll blev vår ungas
Musik inte blev censurerad av om man försökte. I vilket fall som helst är jag ett Dan av Elvis musik men tyvärr har jag inte hittat någon klubb för detta i Umeå. Det är hälsosamt att lyssna på den musik man tycker om .

2 kommentarer

  1. olle

    Elvis sista stora hit-låt ”Moody Blue” släpptes i maj 1977, 4 månader före hans tragiska död i augusti 1977. Inspelningen av Moody Blue gjordes dock under tre sessioner i mars och oktober 1976 i hans egen studio på Graceland. Det sägs att Elvis under inspelningsperioderna hade svårt att bestämma vilka tidpunkter han skulle ställa upp på, vilket resulterade att musikerna fick långa break mellan inspelnings spåren. I slutet av oktober 1976 var dock skivan klar.
    Vad som är fascinerande med denna, den sista skivan är dock röstpålägget. Trots Elvis otroligt dåliga fysiska kondition under denna tid är hans röst helt opåverkad av det långvariga drogandet.
    Han framför låten på ett sätt som påminner om hans storhetstid på 1950 – 60 talet..

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Ja det har jag läst men det finns inget som är dåligt som är släppt. Dessutom fanns det inget system då som de kunde radera det som inte var bäst. Jag tycker det gamla soundet som han hade med Jofarniärs var best

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.