Frankrike lämnar tillbaka stulna kulturföremål men Ryssarna de förstör

Stulna kulturskatter som Frankrike tagit ska lämnas tillbaka till ägaralandet. Det är inte bara några enstaka saker utan hundratusentals saker som främst tagits från Benin. Nu lämnar man tillbaka ett 20 tal som visats i Benin. Det finns nog fler länder inte minst Storbritannien som har en massa kulturskatter

Så här skriver Omni
Benins president Patrice Talon har invigt en utställning med de historiska konstföremål som lämnades tillbaka till landet i höstas, rapporterar TT.

Det krävdes två års förhandlingar innan Frankrike gick med på att skicka tillbaka de 26 föremålen, som stals av den franska kolonialmakten för drygt 130 år sedan. Verken ställs ut i presidentpalatset i staden Cotonou under namnet ”Benins konst i går och i dag”.

Ryssarna de förstör kulturskatter nu i Ukraina där de drar fram på grund av Putins idé om att återupprätta Sovjetunionen. I städer i Ukraina försöker man klä in och rädda vissa kulturföremål som finns i städerna. Jag tror inte de stjäl kulturföremål för man förstör den i stället eftersom de har en stor del kulturvärden för folket i Ukraina. Ryssarna skiter också i de regler som gäller vid krig och anfaller inte bara militära mål utan bostadsområden sjukhus ambulanser och även el och vatten försörjningen. Om de nu ska ockupera Ukraina och ta landet är ryssarna agerande obegripligt. Ukraina må lyckads att förstöra massor med krigsmateriel och soldater där man säger att 10000 ryssar har dödats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.