Moderaternas, Liberalernas, Sverigedemokraternas och Kristdemokraternas förslag till pensionärerna är för dåligt

Högerpartierna försöker lura pensionärerna att de har ett bättre förslag än socialdemokraterna men det är inget annat är en ren och skär lögn. Endera vet de inte hur pensionssystemet fungerar eller så vill man som vanligt inte prioritera de pensionärer som har det sämst. Jag tycker också att de flesta medier blivit en del av deras kampanj eller så kan inte heller medierna pensionssystemet. Skulle deras pensionsförslag röstas igenom är det en käftsmäll för landets pensionärer.

Det är I juni det avgörs. Ska en miljon av Sveriges pensionärer få upp till 1 000 kronor mer i månaden från och med augusti i år? Tre av fyra som berörs är kvinnor, som många gånger jobbat under ett helt yrkesliv men som ändå inte har en tillräcklig pension för att få vardagen att gå ihop.
Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Liberalerna har tillsammans lagt sitt eget förslag på att reformera pensionerna, men deras förslag ger för lite till de som redan har minst och sätts till verket alldeles för sent. Nu måste vi pensionärer visa att vi är fler som vill se att pengarna hamnar rätt!

Att många av Sveriges pensionärer har det knapert är ingen hemlighet. De senaste åren har regeringen sett till att avskaffa den orättvisa pensionärsskatten som Moderaterna införde och med stöd av Sverigedemokraterna utvidgade. Man har också höjt bostadstillägget och garantipensionen. I år kommer man också att införa trygghetspensionen som är en satsning för de som har slitit ut kroppen efter ett hårt yrkesliv ändå ska få en rimlig pension. [1]
Detta är såklart inte tillräckligt, men det är flera steg på vägen.
Pensionshöjningen i augusti innebär i snitt 750 kronor skattefritt varje månad för de med lägsta pensionerna. [2]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.